Başiskele 4 Yılda Yeni Hizmet Araçlarıyla Filosunu Genişletti

16 Temmuz 2023 12:45
Başiskele Belediyesi 2019 yılından itibaren kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak hizmet araçları filosunu 4 yılda hem yeniledi hem de genişletti.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde kamu kaynaklarını yine kamu yararına etkin ve verimli kullanma anlayışıyla hizmetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Başiskele halkına en güzel şekilde hizmetler sunabilmek için hizmet aracı kiralamak yerine satın alma yoluna giden Başiskele Belediyesi, yeni nesil çevre dostu, EURO 6 yakıtlı ve tasarruflu araçlarla tüm dikkatleri üzerine çekti

2019’DA 17 YENİ TEMİZLİK ARACI FİLOYA KATILDI

Günü kurtaracak işler yerine kalıcı işleri kente kazandırmak adına araç kiralama yerine satın alma yoluna giden Başiskele Belediyesi, “Mavi Yeşil Temiz Başiskele” için 2019 yılının Aralık ayında 12 çöp kamyonu, 2 yol süpürme aracı, 1 adet çöp konteyneri yıkama aracı ve 2 adet çevre zabıta aracını temizlik araçları filosuna kattı.

FORD OTOSAN 74 HİZMET ARACI HİBE ETTİ

Türkiye’nin en önemli otomotiv sanayi kuruluşlarından Ford Otosan, Başiskele’ye yaptığı yatırımla kente büyük ekonomik ve istihdam sağlarken Başiskele Belediyesi ile yaptığı iş birliği sonucunda yine halka hizmet veren 74 araç hibe etti.

Önceki Dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla 2021 yılı Ocak ayında gerçekleşen törenle 12 adet çift kabin kamyonet, 3 adet tek kabin çift teker kamyonet, 40 adet minivan, 1 adet 9+1 minibüs, 1 adet 16+1 minibüs, 1 adet çift kabin 4x4 pikap, 1 adet camsız panelvan minibüs, 8 adet 10 teker kamyon, 4 adet çift çeker 10 teker kamyon ve yine belediyenin kendi kaynakları ile edindiği 1 adet arazöz ve 2 adet de çöp taksi aracı Başiskele Belediyesi’nin filosuna katılarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

YERLİ MİNİ YOL SÜPÜRME ARACI

Başiskele’nin yollarını, meydanlarını ve vatandaşların ortak kullanım alanlarını karış karış temizlemek için hizmet araç filosunu genişletmeye devam eden Başiskele Belediyesi, son olarak pratikliği ve titiz çalışmasıyla ön plana çıkan yerli üretim vakumlu yol süpürme aracını hizmete aldı.

BAŞİSKELE’NİN ÖZ MALIYLA KALİTELİ HİZMET

Kiralık hiçbir hizmet aracı kalmayan Başiskele Belediyesi, belediyenin öz malı olan yeni araçlarıyla hizmet filosu genişlerken vatandaşlara verilen hizmet kalitesi de artış gösterdi. Eski araçların satışıyla da ekonomik fayda sağlayan Başiskele Belediyesi 4 yılda kente büyük tasarruf da sağladı.

ARAÇ YÖNETİM MERKEZİ İLE TASARRUF SAĞLANDI

Başkan M. Yasin Özlü, göreve başladığı günden itibaren belediyede başlattığı mali ve idari disiplinle belediye hizmet araçlarının kullanımını da kontrol altına aldı. Binek hizmet araçlarının daha şeffaf, hesap verilebilir ve tasarruflu kullanımı noktasında kurulan Araç Yönetim Merkezi, belediyeye büyük ekonomik kazanım sağladı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
KOTO
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
lastik-iş
KSO
Toyota
Gönül Otomotiv
X