BÜYÜKAKIN SEÇİM KAZANIR KAZANMAZ VAATLERİNİ UNUTTU

07 Temmuz 2023 14:45
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu” Tahir Büyükakın, vaatlerini seçimleri kazanır kazanmaz unutması ile tarihe geçecek bir belediye başkanıdır.”

SEÇİM KAZANIR KAZANMAZ VAATLERİNİ UNUTTU
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu huğun basın açıklaması gerçekleştirdi. Mutlu yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı hedef aldı. Mutlu şu ifadeler yer verdi “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın, vaatlerini seçimleri kazanır kazanmaz unutması ile tarihe geçecek bir belediye başkanıdır. Gebze metrosunu ve Şehir Hastanesi hattını Bakanlığa devretmesinden tutun da, Körfez Kartepe metro hattına, Gebze Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattına, Yahya Kaptan Stadyum tramvay hattına kadar birçok vaadinin yerinde yeller esmektedir. Kendi işi olmamasına rağmen Kuzey ve Güney Otoyollarını, Adliye kompleksini 2019 seçim vaatleri arasına sıkıştıran Büyükakın’dan güvenilir ve sözüne sadık bir belediye başkanlığı beklemek elbette safdilliktir.
“ELDE SIFIR İCRAATLAR”
Buradan Büyükakın’a seslenmek istiyorum; Kocaeli’nin kuzeyinde İzmit ve Gebze arasında günde 275 bin yolcu kapasiteli Körfezray hayata geçecekti hatırlıyor musunuz sayın başkan? Adı da yüksek hızlı trendi. Hani Hidroelektrik ve güneş enerji santralleriniz, hani TEM için vaat edilen gürültü panelleriniz sayın başkan? Hani söylediklerinizi yapardınız siz? Yoksa vaadi ver, nasıl olsa seçmen unutur mu demek istiyorsunuz? 4 yıl önce, güvenli, konforlu ve akıcı trafiği olan ve insanların yaşamaktan mutlu oldukları bir il vadeden, D-100 ile D-130 arasında kesintisiz trafiğin sağlanacağını beyannamesine koyan Büyükakın’ın, saat 16.00 sonrası trafik sıkışıklığı ile insanları çileden çıkaran Başiskele geçişi için hala bir çözüm üretmemesi sizce neyin göstergesidir? Bol keseden vaatler, elde sıfır icraatlar maalesef.
“BÖYLE Mİ SAHİP ÇIKIYORSUNUZ?”
Yine Büyükakın’ın entegre sistemle aktarmalı toplu taşıma vaadine ne oldu arkadaşlar? Derince’linin Körfez otobüsüne, Yeniköylü’nün Gölcük otobüsüne, Köseköylü’nün Suadiye otobüsüne binemediği bir keşmekeşi bile çözemeyen bir anlayışın, bu ile kalıcı eser bırakma vizyonu olabilir mi? Vizyonu bir tarafa bırakalım ilimize ihanet anlamı taşıyan Haddehane ve Safiport süreçlerinde önce mırın kırın eden sonra yediği zılgıtla susuveren ve şehrin katledilmesine seyirci kalan “silik yönetici” modeli sergilenmektedir. Milletin size verdiği emanete böyle mi sahip çıkıyorsunuz?

“HİKAYE TABLOSU OLABİLİR”
Değerli arkadaşlar, Sözün özü algı ile başarılı yerel yönetim mümkün değildir. Kalıcı, sürdürülebilir kaynak oluşturmak yerine gayrimenkul satarak anı kurtarmak, belediyecilik değildir. Denge siyaseti güderek, halkın dengesini unutanlardan, bir Halk Ekmek sistemini bu şehre çok görenlerden bir başarı hikayesi çıkmaz. Bilinmelidir ki; Tunceli halkı 2,5 TL’ye ekmek yerken bizlerin yakında 10 TL’ye yiyeceğimiz ekmek, olsa olsa kof bir hikaye tablosu olabilir.”

“BU ŞEHİR SAHİPSİZ DEĞİLDİR”
Kocaeli halkına buradan sesleniyoruz. Seçim vaatlerinden sadece birkaçını üstte sıraladığımız gibi, “görkemli bir büyükşehir markası oluşturmak ve yaşamak için tercih edilecek ilk 3 şehir arasına girmek” boş iddiasını, bütün bu verilerle tekrar değerlendirmek gerekmektedir. Bilmelisiniz ki; kandırılmaya bayrak açtığınız an, layık olduklarınıza yöneleceğiniz andır. Saadet Partisi olarak, yerel yönetimlerde olup bitenleri, icraatları, çelişkileri demokratik siyasi kültür çerçevesinde çözüm önerilerimizle birlikte bugün de yarın da halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. Biz buradayız, yakından takip ediyoruz. Bundan sonra Kocaeli ve ilçelerine dair sesiniz ve nefesiniz olmaya devam edeceğiz. Bilinmelidir ki bu şehir sahipsiz değildir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
KOTO
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
lastik-iş
KSO
Toyota
Gönül Otomotiv
X