YILDIZLI "TMO DEPOSU AÇILMAZSA DURHASAN’DA TARIMIN TAMAMEN BİTECEK"

18 Temmuz 2023 10:14
CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, sık sık yaşanan elektrik kesintisi yüzünden zor zamanlar geçiren Durhasan köyündeki vatandaşları halkını ziyaret etti.

Durhasan köyünde yaşayan vatandaşlar neredeyse her akşam yaşanan elektrik kesintisi yüzünden zor zamanlar geçiriyor. Sorunu defalarca yetkili kurumlara iletilmesine rağmen çözüm bulunamaması ise vatandaşları çileden çıkartmış durumda. Yaşanan aksaklığı yerinde tespit etmek için CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, köye giderek vatandaşlar ile bir araya geldi. Yıldızlı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla” Durhasan köyümüzde vatandaşlarımız zor durumda, elektrik hatlarındaki arızalar nedeniyle her gün evlerindeki cihazlar bozuluyor, yetkililer sessiz. Durhasan halkı adete kaderine terk edilmiş. Sorunları yerinde tespit etmek için bugün köy halkı ile bir araya geldik.” İfadelerine yer verdi.  

Yıldızlı;"SEDAŞ’ın 2023 yatırım planlarında yer almayan Durhasan köyündeki vatandaşlar kara kara düşünüyorlar. Her gün yeni bir buzdolabı, televizyon, fırın gibi cihazları bozulan köy halkı bu ekonomik darboğazda ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Yaşanan arızalar ile ilgili tutanaklar olmasına rağmen SEDAŞ’ın bizim hatamız değil diyerek konuyu kapatması köylüleri çileden çıkarmış durumda.

Kentteki yetkililerin duyarsızlığından şikayet eden Durhasan’lıların sıkıntıları sadece elektrik hatları ile de bitmiyor. Köyde ciddi bir altyapı ve üstyapı sorunu mevcut. Altyapı eksikliğinden dolayı pis suların derelere aktığı ifade ediliyor.

Köyde buğday üretimi yapan çiftçiler ise ürünlerini yok fiyatına sattıkları için büyük bir sıkıntı içerisindeler. TMO’nun deposu Derince’de olduğundan ürünlerini oraya götüremeyen, götürmek istese bile ürün bedeli kadar nakliye ödeyecek olan çiftçiler depoda 9 TL olan ürünlerini tüccara 5 TL den vermek zorunda kalıyorlar. Bölgeye bir TMO deposu açılmazsa Durhasan’da tarımın tamamen biteceği gün gibi ortadadır. “

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
KOTO
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
lastik-iş
KSO
Toyota
Gönül Otomotiv
X