KÖRFEZ ERZURUMLULARIN GECESİ GÜZEL GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

31 Ekim 2023 09:39
Körfez Erzurumlular Derneği yönetimi geçtiğimiz gün geniş katılımlı bir etkinlik düzenledi. Yarımca Kültür Merkezi’nde düzenlenen program derneğin mevcut bulunduğu lokalinin satın alınması nedeniyle destek sağlanması amacıyla tertiplendiği belirtildi. Formatı farklı olarak düşünülen ve eğlenceli olması planlanan program, İsrail’in Filistin’deki saldırıları ve soykırım girişimi nedeniyle sade bir şekilde yapıldı.

KALABALIK KATILIM

Etkinliğe katılanlar arasında; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, başkan yardımcısı Osman Yurt, Erzurum Çat Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sarıgül, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, Kocaeli Erzurumlular Vakfı yöneticileri, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Nurettin Okutan, DP Körfez İlçe Başkanı Veli Yıldız, AK Parti Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Sarıgül, İYİ Parti Körfez Belediye Başkan aday adayı olması beklenen iş insanı İbrahim Ömer Toyran, Erzurumlular Vakfı Kurucu Başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu, STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve Dadaşlar yer aldı.

GÖĞDEMİR ÖLEN FİLİSTİNLİLERİ ANDI

Törenin açılışında konuşan Körfez Erzurumlular Derneği Başkanı Yavuz Göğdemir, “Aslında bu geceki programımızı farklı bir formatta düzenleyecektik. Sanatçılarımız ve çeşitli etkinliklerimiz olacaktı. Ancak katil İsrail’in Filistin’deki kardeşlerimize yönelik başlattığı saldırılar, masum halkın üzerine yapılan yağdırılan bombalar, kadınların ve çocukların öldürülmesi bizleri çok üzdü. Bu yüzden etkinliğimizi sade bir şekilde yapıyoruz. Filistin’de yaşamını yitirinlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Her zaman Filistin’in yanındayız” dedi.

“ERZURUMLULARIN BİR TUĞLASI OLSUN”

Daha sonra konuyan KEDFE Başkanı Tekin Dursun ise “Körfez Erzurumlular Derneğimiz ciddi bir çalışma yürütüyor. Bu sayede artık bundan sonra kendi mülklerinde çalışmalarını sürdürecekler. Bu gecenin amacı da yapılan bu önemli çalışmaya hemşehrilerimizin ortam olmasını ve bir tuğla da olsa koymalarını sağlamaktır. Emeği geçen her bir arkadaşımı kutluyorum” diye konuştu.

“İSRAİL CEZASINI BULACAK”

Öte yandan gecede son olarak konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de sözlerine Filistin’de yaşanan vahşete yer vererek başladı. Bu özel gecede Erzurumlu kardeşlerimle bir arada olmanın kendisini mutlu ettiğini dile getiren Söğüt, “Dünyanın gözü Filistin’de. Burada bir İsrail zulmü yaşanıyor. Onlara yönelik yapılacak her türlü diplomatik girişim yapılıyor. Türkiye bu noktada Filistin halkının yanındadır. Bu iş er ya da geç mutlaka bitecek ve zulmün sorumluları gereken cezayı bulacaklar.

DERNEK YÖNETİMİNİ KUTLADI

Körfez Erzurumlular Derneği’miz bundan sonra kendi yerlerinde hizmet ve çalışmalarını sürdürecekler. Başta dernek başkanı ve yönetimi olmak üzere böyle bir imkanın sağlanmasında emekleri olan tüm kardeşlerimi kutluyorum. Bu durumun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

TESPİHLERİN SATIŞI YAPILDI

Gecenin son bölümünde ise hazırlanan ve Cumhuriyetin ilanının 1923 yılında Çifte Minareler’in çekilmiş bir görüntüsünün yer aldığı tablo ile Oltu taşından tespihlerin açık artırma ile satışı yapıldı.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X