Başkan Aygün Beşdivan Tesisleri’nde STK’larla Buluştu

21 Ağustos 2023 11:23
Tahtalı Göleti Doğa Park ve Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri ile Derince’nin köylerinicazibe merkezi haline getiren Başkan Aygün bu kez sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ileBeşdivan Tesisleri’nde bir araya geldi

TAHTALI GÖLETİ DOĞA PARK

İshakçılar merkezli köylerde birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün bölgeye kazandırdığı Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri ve Tahtalı Göleti Doğa Park projeleri tarımsal kalkınma, turizm, istihdam ve ekonomiye katkı sunuyor. Köylerde hizmete sunduğu projelerle ilgili yerinde bilgiler veren Başkan Aygün, bu kez ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcilerini Tahtalı Göleti Doğa Park projesinin içerisinde yer alan Beşdivan Tesisleri’nde ağırladı. Başkan Aygün’ün prestij projeleri arasında yer alan ve bölgeyi cazibe merkezi haline getiren Tahtalı Göleti Doğa Park alanındaki düzenlemeler üç etaptan oluşuyor.

ÜÇ ETAPTAN OLUŞUYOR

Doğa Park projesi kapsamında ilk etap çalışmaları ile bölgede ürün satış alanı, şadırvan, mescit ve tuvaletlerin tamamlanması ile mangal yerleri de hazırlanarak mesire alanı halkın kullanımına sunulmuştu. İkinci ve üçüncü etap düzenlemelerinin eş zamanlı olarak sürdüğü Doğa Park projesi konaklama tesisi, yemekhane, basketbol sahası, restoran, kafe ve teras alanı, ürün satış yerleri, karavan park, hobi bahçeleri, bisiklet ve yürüyüş yollarının tamamlanmasıyla bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek. Beşdivan Tesisleri’nde konuklarını ağırlayan Başkan Aygün, burada hem yaptığı projeler hem de bundan sonraki süreçte hizmete sunacakları projeleri paylaştı.

TARIMSAL KALKINMA TESİSLERİ

Beşdivan Tesisleri’nde gerçekleşen programın ardından Başkan Aygün ve beraberindeki heyet Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’ni ziyaret etti. Başkan Aygün’ün Çavuşlu Mahallesi İshakçılar mevkiinde inşa ettiği Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri bünyesinde mısır kurutma ünitesi, süt pastörizasyon ünitesi, yem karma ünitesi ve aspir yağı işleme ve değerlendirme ünitesini barındırıyor. Tesislerde halen 3 ve 5 litrelik pet şişeler halinde hazırlanan Taşköprü Süt, Çenesuyu Kaşık Tesisleri ve Yelken Kafe Restaurant’ta satışa sunuluyor. Kar amacı gütmeden, tarımsal faaliyetleri desteklemek ve köy halkını üretime teşvik etmek amacıyla kurulan Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri, hayata geçirdiği uygulamalarla bölge sakinlerinin emek ve alın terini kazanca dönüştürüyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
KOTO
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
lastik-iş
KSO
Toyota
Gönül Otomotiv
X