Memur ve emekli maaşı için çarpıcı açıklama

13 Haziran 2023 15:18
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli maaşı ve memur maaşı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Memur ve emekli maaşlarının Meclis'te görüşülecek ilk kanun teklifi olacağını belirten Akbaşoğlu, rakam verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarına yapılacak zam hakkında konuştu. Akbaşoğlu, 28'inci dönemin ilk kanun teklifinin olacağını söyledi. 

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI İLK OLACAK

"28'nci dönemin ilk kanun teklifi Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce beyan ettiği gibi en düşük memur maaşını 22 bin TL olacak şekilde düzenleyecek teklif" ifadesini kullanan Akbaşoğlu, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına tabi emeklilerin de maaşlarının temmuz ayına dönük hem enflasyon farkı hem de refah payı farkının beraberce ele alınacağı bir düzenlemenin de gündeme geleceğini söyledi.

YENİ SİVİL ANAYASA EKİM AYINDA GÜNDEMDE

Bu düzenlemelerin TBMM’nin yeni dönemde ilk faaliyeti olacağını ifede eden Akbaşoğlu, ekim ayında yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte öncelikli bir diğer gündemin de yeni sivil bir anayasa olacağını da aktardı.

Akbaşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları çerçevesinde, bütün partilerin ortaya koyduğu sivil, demokratik, özgürlükçü, katılımcı, kuşatıcı ve kendi paradigmasını temellendirmiş ve tutarlılığını ortaya koymuş milletimizin ve devletimizin, kırmızı çizgilerini muhafaza etmek suretiyle, bu manada Türkiye’yi, ‘Türkiye Yüzyılı’nın ve yepyeni bir dünyanın lokomotifi haline getirecek yeni sivil anayasanın yapılması da temel gündemimiz olacaktır. Bunu da ekim ayında açılacak yeni yasama döneminde etraflıca konuşabilme imkanını hep beraber elde etmiş olacağız." 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
KOTO
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
lastik-iş
KSO
Toyota
Gönül Otomotiv
X