Kongrede yaptığı konuşmasından dolayı SEYREK'TEN YRP İL BAŞKANI TAŞTAN’A TEPKİ

21 Eylül 2023 14:38
Geçtiğimiz seçimlerde, AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı olan Kenan Seyrek ve Kandıra Belediyesi Meclis Üyesi Hayri Çelik’ten Yeniden Refah Partisi YRP İl Başkanı Ali Taştan’a tepki geldi. Kongrede yaptığı konuşmasında “AK Parti Döneminde Rüşvet Alan Da Veren De Memnun” diyen Tatan, dikkat çeken açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

İttifak ortağı olarak seçimlere giren ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan içim oy isteyen Yeniden Refah Partisi, seçimlerden sonra yarıda bıraktığı muhalefetine devam ediyor. Dün Kandıra’da gerçekleşen kongrede muhalefet yerine AK Parti’yi ve AK Partilileri eleştirilen YRP İl Başkanı Ali Taştan konuşmasında “AK Parti Döneminde Rüşvet Alan Da Veren De Memnun” dedi. Kongrede bulunan AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Ahmet Alper Tokgöz sessizliğini korurken, kongrede konuşmaya şahit olan AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı olan Kenan Seyrek ve Kandıra Belediyesi Meclis Üyesi Hayri Çelik  tepki gösterdi.

Yapılan Açıklamada;

Bizim için saygın ve beyefendi olan YRP Kandıra ilçe başkanımız Levent Gödek' in daveti ile ben ve AK Parti Kandıra Belediyesi meclis üyesi Hayri Çelik ile beraber davete icabet ederek kongreye gittik. Çok güzel ve samimi bir ortamda gelişen kongre YRP Kocaeli il başkanının konuşmasına kadar kardeşane idi... Fakat Sevgili Peygamberimize ait rüşvet alan da veren de melundur hadisini AK Parti döneminde rüşvet alan da veren de memnun olarak uygulayan ve algılayan zihniyet var diyen YRP Kocaeli İl Başkanını bu çirkin ithamından dolayı şahsımız ve mensubu olduğumuz camia adına şiddetle kınıyor ve şahsın kendisinden davacı olduğumuzu ifade ediyoruz.

“CANIMIZI VE İÇİMİZİ ACITMIŞTIR”

Ne insanı ne İslami çerçevede bu çirkin yakıştırma kabul göremez iken bunu kardeşimiz bildiğimiz birlikte yol yürüdüğümüz bir partinin Kocaeli il başkanından geliyor olması canımızı ve içimizi acıtmıştır. Bu ne insani ne de dostane yaklaşımdır... Bu sözün sahibinin bizim nazarımızda etkisi yoktur. Biz değerlere ve ahlaka önem veren ve Peygamberimizin hadisini yere düşürmekten imtina ederken bunu bize yakıştırmak en hafif tabiri ile belden aşağı işçiliktir...

“ARAMIZA ZİFT DÖKEN BU ŞAHSIN”

YRP tüm teşkilatlarını bu şahsın söylemini ret etmeye ve tasvip etmediklerini söylemeye davet ederiz. Bu anlamda Levent Başkana yönetimine ve emeği geçenlere kongre için teşekkür ederken aramıza zift döken bu şahsin kardeşlik hukukumuzda zede vermeyeceğini ve vermemesi içinde istifa etmesi gerektiğini kamuoyuna arz ederiz.
Kenan seyrek/ Hayri Çelik”

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
KOTO
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
lastik-iş
KSO
Toyota
Gönül Otomotiv
X