Başiskele’de Asfalt Çalışmaları Son Sürat Devam Ediyor

23 Haziran 2023 14:47
Başiskele Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü alt ve üst yapı çalışmalarıyla kentin ulaşım kalitesini artırmaya devam ediyor. Yeşilyurt Mahallesi’nin ardından Vezirçiftliği ve Mehmetağa Mahallerinde de sıcak asfalt çalışmaları hızla sürüyor.

Başiskele’de alt yapı çalışmalarıyla tahrip olan, zamanla bozulan yollar başta olmak üzere yeni imara açılan yollar boydan boya yeniden sıcak asfaltla kaplanıyor. Bu kapsamda Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Vezirçiftliği Mahallesi’nde sıcak asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

5 KM’LİK YOL ASFALTLANACAK

Bu sezon ilçe genelinde 50 bin ton asfalt ile kentin yollarına konfor kazandıracak olan Fen İşleri Müdürlüğü, Vezirçiftliği Mahallesi’nde 15 sokak ve caddede yaklaşık 5 km’lik yolu asfaltlayacak. Yaklaşık 10 bin ton asfalt kullanılacak asfalt çalışmalarının Kurban Bayramı’na kadar bitirilmesi planlanıyor.

BAŞKAN ÖZLÜ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Başiskele’de yürütülen her bir çalışmayı yakından takip eden Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Vezirçiftliği Mahallesi’ndeki asfaltlama çalışmaları da yerinde inceledi. Teknik ekibinden çalışmalar hakkında brifing alan Başkan Özlü, vatandaşların mağdur edilmeden asfalt çalışmalarının ivedilikle tamamlanması talimatını verdi. Başkan Özlü incelemeler sırasında karşılaştığı esnaf ve mahalle sakinleriyle hasbihal etmeyi ihmal etmedi. Vatandaşlar asfalt çalışmaları dolayısıyla Başkan Özlü ve ekibine teşekkür etti.

MEHMETAĞA MAHALLESİ’NE PRESTİJLİ CADDE

Başiskele’nin her bir mahallesine prestijli caddeler kazandırmaya devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Mehmetağa Mahallesi Karamürsel Caddesi’nin ulaşım kalitesini de artırarak prestijli cadde haline getiriyor. Bölgenin en işlek caddesinde elektrik hatlarının yeraltına alınmasının ve kaldırımların yenilenmesinin ardından aşınma asfaltı çalışmaları yapıldı. Caddede 1700 metrekare baskı beton kaldırım çalışmaları yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 500 metre uzunluktaki caddenin her iki tarafında da baskı beton kaldırım imalatı yaptı. Ardından sıcak asfalt çalışmaları ekiplerce başlatıldı. Yolun her iki tarafına dekoratif aydınlatma direk montajı da yapılan caddenin bayramda vatandaşların hizmetine sunulması bekleniyor.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X