Başiskele’de Doğaya Saygılı Doğal İşler

19 Haziran 2023 15:07
Başiskele’de doğaya saygılı insan odaklı çalışmaları hayata geçiren Başiskele Belediyesi, vatandaşlara yeni sosyal yaşam alanları oluşturmaya devam ediyor.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü daha yaşanabilir ve daha huzurlu Başiskele için Mehmetağa Mahallesi’nde yapılan yürüyüş yolunun 3. etabında çalışmalar sürüyor.

YAKLAŞIK 3000 METRELİK YÜRÜYÜŞ YOLU

Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Mehmetağa Mahallesi’nde Kiraz Dere ve Çınarcık Sokak boyunca Adapark alanına kadar uzanan yürüyüş yolunun devamı olan 3. etap çalışmasında Karamürsel Caddesi’nden Doğantepe Mahallesi sınırları içerisindeki Tarihi Çuhane Su Bendi’ne kadar yaklaşık 3000 metre uzunluğunda yeni yürüyüş yolu ve dinlenme alanları oluşturulacak. Ormanlık alanda yürütülen çalışmalarda orman altı örtüsünün dikenlik, sarmaşık, çürüyen, kuruyan ağaçların kesilmesi temizlenmesi, bazı ağaçların budanması ve formlanması çalışmaları başladı.

TOPLAMDA 146 DÖNÜMDE DÜZENLEME YAPILACAK

Vatandaşların kentin yemyeşil doğal güzellikleri içerisinde spor ve yürüyüş yapmalarına ve ailece piknik yapabilmelerine imkân sağlayacak olan çalışmada toplamda 146 dönüm üzerinde düzenleme yapılacak.

HEM YÜRÜYÜŞ YOLU HEM DE TARİH YOLU

Başiskele’nin tarihini, kültürel mirasını ve turistik yerlerinin tanıtımını kapsayan Tarih Yolu Projesi’nin bir ayağını oluşturan Tarihi Çuhane Su Bendi’ne kadar uzanan yürüyüş yolu sağlıklı yaşamın yanı sıra ziyaretçilere tarihi bir yolculuk da sunacak. 

Osmanlı ordusunun giysi talebini karşılamak amacıyla, Sultan Abdülmecid döneminde inşa edilen ve Osmanlı Devleti’nin ilk sanayi yapılarından birisi olan Çuha Fabrikası’nın su ihtiyacını karşılayan Çuhane-i Hümayun Su Bendi, yapılan yeni yürüyüş yolu ile ziyaretçi akınına uğrayacak.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X