Başkan Büyükakın, makamını 4. sınıf öğrencisi Yayla’ya bıraktı

24 Nisan 2023 18:17
Başkan Büyükakın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle başkanlık makamını 4’üncü sınıf öğrencisi Azranur Yayla’ya devretti.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık makamını Türk Pirelli İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Azranur Yayla’ya devretti. Yayla, Başkan Büyükakın’a 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu verdiği için teşekkür etti. Başkan Büyükakın, doktor ya da öğretmen olmak istediğini belirten Azranur’a “İkisi de çok güzel meslekler. Biri hayat kurtarıyor diğeri de insan kurtarıyor” dedi.

 

“ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ”

“Ne kadar çok insanımızı yetiştirirsek o ülke o kadar gelişir” diyen Başkan Büyükakın,  şunları söyledi: “Dolayısıyla okuryazarlığı arttıralım, okullarda geçen süre artsın. Eğitim süresi ne kadar uzunsa o ülkeler o kadar gelişmiş oluyor. Özellikle erken yaşta eğitimin daha başarılı olduğunu gördük. Bilişim teknolojilerinin gelişmesi o alanın okuryazarlığının daha önemli olduğunu gösteriyor. Eğer robotların yazılımını ve donanımını geliştirecek okuryazarlığı arttırırsak geleceğin dünyasına daha iyi hazırlanırız. Okullara robotik kodlama sınıfları yapalım dedik. Bunun yarın çocukları için meslek sahibi olmada, iş bulmada daha kıymetli olacağını düşündük. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara güzel bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz.”

 

“YARIN ÜLKEMİZ DAHA GÜÇLÜ OLSUN DİYE UĞRAŞIYORUZ”

Başkan Büyükakın, gençler ve çocuklar için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, “Biz, çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğin dünyasında rekabet edebilsinler, diğer ülkelerden geri kalmasınlar diye her alanda onların önlerine fırsatlar sağlamaya çalışıyoruz. Çalışıyoruz ki daha iyi yetişsinler, bizden daha fazla çalışsınlar, yarın ülkemiz daha güçlü olsun diye uğraşıyoruz. Bütün gayretimiz bunun için” şeklinde konuştu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X