"Bize yalan söylediniz" deyince, Hürriyet iftarı terk etti!

29 Mart 2024 14:24
Herkesle tartışan, tartışmaları ile de sık sık gündeme gelen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, bu kez de Gültepe Gençlik Derneği Başkanı Fahri Kazancı'yla tartıştı, derneğin düzenlediği iftarı terk etti

Gültepe Gençlik Derneği, dün akşam geniş katılımlı bir iftar programı düzenlendi. Dernek Başkanı Fahri Kazancı öncülüğünden düzenlenen ve yaklaşık 600 vatandaşın katıldığı iftar programına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de geldi. İşte bu iftar programında yaklaşık 5 yıl önce kilitleri değiştirilerek Gültepeliler Gençlik Derneğinin elinden alınan bina gündeme geldi.

 

BİZİM OLANI İSTİYORUZ

İftar öncesi dernek başkanı Fahri Kazancı, durumu bir kez daha Fatma Kaplan Hürriyet'e anlattı, "Biz bu binanın anahtarlarını geri istiyoruz. Lütfen bizim olanı, bize geri verin!" dedi.

 

YALAN SÖYLÜYORSUNUZ

Kazancı ile Hürriyet arasında yaşanan bu konuşmada, Hürriyet de Kazancı'ya "Sen bana hakaret ettin" ifadelerini kullanınca Kazancı da "Ben hakaret etmedim siz bizi kâle almadınız bize yalan söylediniz vereceğiz edeceğiz deyip bizi salladınız muhatap almadınız. Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsunuz. Burası bizim için yapıldı derneğimizin anahtarını teslim etmenizi bekliyoruz" cevanımı verdi. İşte bu tartışmanın ardından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ekibiyle birlikte çıkarak programı terk etti.

NE YAPTIK SİZE?

İşte bu olayın ardından Gültepe Gençlik Derneği Başkanı Fahri Kazancı, konuyla ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi:
"Sabır Sabır Sabır diye diye bu zamana kadar geldik.
Yeter artık ne istiyorsunuz?
Ne yaptık bizler sizlere?
Neden biz?
Gültepe Gençlik Derneği olarak hiç bir Menfaat beklemeden 2013 yılında genç kardeşlerimiz ve bizlere inanan mahalle halkımızla beraber omuz omuza verip kurmuş olduğumuz tüzüğümüzün gereği bir kardeşimizi dahi kurtarsak bize yeter diyerek sevgi saygı samimiyet ile onlarca kardeşimizi uyuşturucu belasından kurtulmasına ve Kocaeli de anlatmakla sayfaların almayacağı ulusal basının dikkatini çeken bir çok sivil toplum kuruluşu projesine imza atmış.

 

BİZİM ADIMIZA İZMİT BELEDİYESİNE DEVRİLDİ

Zamanın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun Gültepe Gençlik Rerneği olarak vermiş olduğumuz bir seminerde hayalimiz olan gençlik merkezi projemizi bizlerdeki samimiyeti birlik beraberliği görüp bu mücadelede bizlerinde yardımı olsun diyerek şuan ki Gültepe Gençlik Merkezinin binasının bulunduğu arsayı Kocaeli büyükşehir belediyesi olarak bizler adına İzmit belediyesine devretmiştir.

 

 

MAHALLE HALKINA TAHSİS EDİLMİŞTİ

Zamanın İzmit Belediye Başkanı Sayın Nevzat doğan amacı sadece birlik beraberlik ve kardeşlik olan Gültepe Gençlik Derneğimizin hayali İzmit Belediyesinin ilk gençlik merkezi projesini en güzel şekilde yapıp bizlerin yani mahalle halkının kullanımı için tahsis etmiştir. Gültepe Gençlik Derneği olarak burada anlatmakla bitmeyecek ama İnternet ortamında rahatlıkla ulaşabileceğiniz gazeteler de mevcut olan samimiyetin kardeşliğin ve aile ortamının olduğu çok güzel projelere imza attık

 

ELİMİZDEN ALINDI

Bu projeleri yaparken aynı zamanda gençlik merkezi binamızda genç kardeşlerimiz kahve ortamlarından tepelerden kuytu köşelerden kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar cahillik yapmasınlar diye her zaman kullandığımız spor salonumuz şark köşemiz kafeteryamız eğitim salonumuz vardı.
Aynı zamanda Gültepe gençlik derneği bayan kollarımız yani analarımız ablalarımız kız kardeşlerimizin de kullanımında olan Gültepe Gençlik Merkezi binamız ne yazık ki 2019 yerel seçimlerden hemen sonra yeni göreve gelen İzmit belediyesi tarafından yazılı veya sözlü hiçbir açıklama yapılmadan bizlerden habersiz bir şekilde kapı kilitleri değiştirilerek elimizden alınmıştır...

 

MANTIKLI BİR AÇIKLAMANIZ VAR MI?

BEKLEDİK
Ha bugün ha yarın diye diye bekledik
Bizlere haber verilmeyince genç kardeşlerimiz ve mahalle halkı için bizler onlara gidip neden bu şekilde oldu sonuçta bizim dernek malzemelerimiz var orada şuan kullanamıyoruz mantıklı bir açıklamanız var mıdır? Ne yazık ki bu arada dernek malzemelerimize İzmit Belediyesi tarafından el konulmuş şuan görevde olmayan Kültür Müdürü dilek Alp Hanım. İzmit Belediyesi olarak farklı bir projelerinin olduğunu bu yüzden kapatma kararı aldıklarını ilettiler. Bize haber verilmemesi konusunda bi yanlışlık olmuş diyerek geçiştirmiştir. Sonuçta bu binayı söküp götürme şansınız yok. Burada yapmayı düşündüğünüz proje hakkında bizimle iletişime geçerseniz, mahalle halkının yararına olacak her şeyde bizler Gültepe Gençlik Derneği olarak sizlere yardımcı olmak isteriz. Sonuçta mahalle halkımız faydalanacak. İletişim bilgilerinizi bırakın. En yakın zamanda sizleri arayalım oturup karar verelim.

FATMA HANIMDAN GERİ DÖNÜŞ ALAMADIK

2019 da ne arayan var ne soran... Bu süreçte İzmit belediyesinde görevli olan bizleri tanıyan insanlara hep sorduk ne yazık ki geçerli elle tutulur bir açıklama duyamadık. Seçimden önce kolaylıkla ulaştığımız belediye başkanı Sayın Fatma hanıma bir çok telefon açmama rağmen geri dönüş alamadık mesaj attık cevap yok yapmayalım söylemeyeyim sabır sabır belki düzelir umut yok.

 

6 AYDAN FAZLA OLDU, ARAYAN SORAN YOK

Daha sonra Pandemi sürecinde yeni göreve gelen kültür müdürü Ali İhsan Bey ile tesadüf gençlik merkezi önünde tanışma fırsatı buldum başımızdan geçenleri kendisine anlattım ve dilek hanıma söylediğim gelin konuşarak bu mahalle için ne gerekiyorsa yapalım biz Gültepe Gençlik Derneği olarak sizlerden bir şey istemiyoruz yeter ki kazanan mahallemiz olsun. Hakkını yiyemem dernek malzemelerimizi en yakın zamanda geri teslim edeceklerini devamında çok mütevazi bir şekilde iletişim bilgilerinizi verin 15 gün içinde davet edelim oturalım ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Herhalde 6 aydan fazla oldu arayan soran yok baştan söyleyeyim numaram aynı değişen bir şey yok.

 

SEBEBİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Gültepe gençlik derneği olarak 2020 genel kurulumuzu sizlerin sayesinde yapamadık bakalım sizler seçim çalışmalarınızı bu milletin gözünün içine baka baka hangi yalanlarla yapacaksınız.
BİZLER SEBEBİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ
Ya Allah aşkına mahallemizde bulunan Spor kulüpleri ve STK’ların ortak kararı ve mahalle halkımızın teveccühü ile 2019 yerel seçimlerinde meclis üyesi adayı olmam konusunda ortak fikir oluştu.

 

CHP'DEN ADAY OLSAM BİZDEN ÖNEMLİSİ YOKTU AMA...

Amacımız mahallemiz ile belediyemiz arasında bir köprü oluşturmak mahalle halkımızın istek ve taleplerini en iyi şekilde yerine getirmek mutluluk ve üzüntülerinde yanlarında olmak en önemlisi hangi partiden olursa olsun samimiyet ile dertleriyle dertlenmeye mutluluklarıyla mutlu olmaya söz vererek bu yola çıktık.
Nasip olmadı vardır Bunda bir hayır dedik seçileni tebrik ettik başarı diledik.
Vallahi Cumhuriyet halk partisinden aday olsaydım şimdi sizler için Gültepe gençlik derneğinden daha önemli bir STK yoktu ama.
Suçum AK PARTİ den Meclis Üyesi Adayı Olmam İse Söz veriyorum Gültepe gençlik derneği başkanlığını bırakıyorum benim yüzümden genç kardeşlerimin analarımızın ablalarımızın yürüttüğü bu mücadeleyi yarıda bırakamazsınız...
ALLAH ŞAHİTTİR
Mahallemizde uyuşturucu yüzünden yıkılan her Yuvadan, Ağlayan her Ananın gözyaşından, Hayatını kaybeden her genç kardeşimin sorumlusu siz olacaksınız."

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X