Enginyurt’tan Kılıçdaroğlu’na çağrı: Beni CHP’den İBB adayı yap

26 Temmuz 2023 09:48
CHP listelerinden Meclis’e giren Demokrat Partili Cemal Enginyurt’tan gündem olan bir çıkış geldi. Kılıçdaroğlu’na seslenen Enginyurt, “Gönlü bol bir insan, verdikçe veren bir insan. Beni CHP’den İBB adayı yapsın.” İfadelerini kullandı. CHP kanadından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Seçimlerden sonra suların bir türlü durmadığı CHP, son olarak sızıntı zoom toplantısıyla sarsıldı.

İmamoğlu öncülüğündeki çok sayıda CHP kurmayının yer aldığı toplantının yankıları sürerken Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiyi kurultaya kadar götüreceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Öyle ki Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada “Parti ilkelerine bağlı temiz bir insan olsa genel başkanlığı bugün bırakırım” diyerek bu konudaki tutumunu bir kez daha ortaya koydu. 

Krizlerin bitmediği CHP’de geçtiğimiz günlerde belediye başkanları toplantısı da gerginliğe sahne oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu arasında yaşanan sert polemik gündeme oturdu.

ENGİYURT’TAN İBB ÇIKIŞI

Gelişmeler sıcaklığını korurken yaklaşan yerel seçimler öncesi Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’tan İBB adaylığı ile ilgili dikkat çeken bir çıkış geldi.

Katıldığı canlı yayın programında konuşan Cemal Enginyurt, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayı istedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bir çağrı yapan Enginyurt, “Beni CHP’den İBB adayı yapsın.” İfadelerini kullandı.

Enginyurt konuya ilişkin şunları söyledi;

Genel seçimlerde partilere oy verilir, ama yerel seçimlerde insanlar adayı da çok önemser. İttifaksız kazanamayız sözü, yenilgiyi şimdiden kabul etmektir.

“ÇOK RAHAT OLURUM VE İSTİYORUM”

Kemal Bey güzel bir insan, gönlü bol bir insan, Allah razı olsun verdikçe veren bir insan. Beni CHP'den İBB Başkan adayı yapsın, ittifak yapmasın. Ben Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Alevi, Sünni herkesten oy alarak İstanbul'a çok rahat belediye başkanı olurum. Bunu da istiyorum.

İRONİ Mİ YAPTI?

Ancak Enginyurt’un bu sözlerini ironi olarak da değerlendirenler oldu. Enginyurt’un seçim öncesi çok sayıda kişiye koltuk vaat etmesi ve son olarak Zafer Partisi lideri Özdağ ile gizli mutabakatı ortaya çıkmasının ardından Kılıçdaroğlu’na tepki olarak söylemiş olabileceği düşünüldü.

KILIÇDAOĞLU İMAMOĞLU’NUN YENİDEN ADAY OLMASINI İSTEDİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu bir açıklamasında da İBB Başkanlığı için mevcut başkan İmamoğlu’nun yeniden adaylığını istediğini söylemişti.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X