TÜRKİYE YÜZYILI GENÇLİK MERKEZİ İki Önemli Etkinliğe Daha Ev Sahipliği Yapacak

30 Kasım 2023 16:58
Başiskele Belediyesi tarafından geleceğin teminatı gençlere yönelik çağın şartlarına uygun olarak modern ve estetik tarzda yapılan Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi (TYGM) kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü başkanlığında bu yıl ikincisi düzenlenen Kariyer Zirvesi ile muhteşem bir programa ev sahipliği yapan Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde gelecek hafta iki önemli etkinlik daha olacak.

 

Türkiye Yüzyılı Kariyer Zirvesi’nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş başta olmak üzere siyasetten, eğitim camiasından, iş dünyasından ve basın camiasından önemli şahsiyetleri Başiskeleliler ile buluşturan Başiskele Belediyesi, 4 Aralık Pazartesi günü “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” tiyatro oyununu ve 5 Aralık Salı günü “Yeni Çağa İlham Veren Yüzyılın Kadınları” söyleyişi programını düzenleyecek.

 

“FİLİSTİN HAKKINDA KONUŞMALIYIZ” TİYATRO OYUNU

 

Tiyatro Ankebut tarafından sahneye konulan, Nurdan Albamya İnce'nin yazıp oynadığı "Filistin Hakkında Konuşmalıyız" adlı tiyatro oyunu 4 Aralık Pazartesi günü saat 19:30’da Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde tiyatroseverler ile buluşacak.

 

Tiyatro oyununda penceresi Mescid-i Aksa'ya açılan Filistinli Meryem’in işgalci İsrail tarafından evinin zorla elinden alınmak istenmesi ve bunun sonucunda Meryem’in yaşadığı dramatik olaylar izleyiciye anlatılacak.

 

Tek perde olarak yaklaşık 70 dakika sürecek oyunu 12 yaşından büyük tüm vatandaşlar ücretsiz olarak izleyebilecekler. 

 

“YENİ ÇAĞA İLHAM VEREN YÜZYILIN KADINLARI”

 

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü başkanlığında KALE markasıyla birlikte kadın ve aile çalışmalarında büyük atılımlar gerçekleştiren Başiskele Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla birbirinden değerli kadın konuşmacıların katılacağı “Yeni Çağa İlham Veren Yüzyılın Kadınları” adlı söyleşi programını da düzenleyecek.  

 

Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde 5 Aralık Salı günü saat 19:00’da başlayacak söyleşi programına, konuşmacı olarak Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Türk Sineması’nın en önemli kadın sanatçılarından Hülya Koçyiğit, “Milli Mücadele'de Bir Kadın Üsteğmen: Kara Fatma” kitabı yazarı, Araştırmacı-Yazar İlknur Bektaş katılacak.

 

Yeni Çağa İlham Veren Yüzyılın Kadınları’nın konuşulacağı programda ayrıca “Milli Mücadele’de Cumhuriyet Kadınları” sergisi de düzenlenecek. Sergide milli mücadele döneminde cesurca ve fedakârca hareket eden kahraman kadınlarımızın cephede ve cephe gerisinde yaptığı fedakarlıkların yanı sıra sanatta, sanayide, ilimde ve bilimde başarılı olan rol model kadınların fotoğrafları ve o yıllardan görüntüler ziyaretçileri bekliyor olacak.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X