Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na 'yüreğin varsa çık' iması

30 Haziran 2023 15:36
CHP'de seçim sonrası başlayan 'değişim' tartışmaları devam ediyor. Gözler kurultay sürecine çevrilmişken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan değişim ve Ekrem İmamoğlu ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

CHP'de değişim çağrıları yapılmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdiği bir demeçte önemli açıklamalarda bulundu. 

Kemal Kılıçdaroğlu CHP'de istenen 'değişim'le ilgili 

"Genel Başkanların değişime karşı olmaları kabul edilemez. CHP'de Genel Başkanlar değişebilir, değişmiştir de. Öncelikle yanıtlanması gereken soru şu: Hangi değişim? Değişimler ileriye dönük olmalı. Şu anki görevim CHP'yi güvenli bir limana götürmektir" ifadelerini kullandı.

'İMAMOĞLU'NU GENEL BAŞKANLIK İÇİN YETERLİ GÖRMÜYOR MUSUNUZ?'

Kemal Kılıçdaroğlu'na "Ekrem İmamoğlu'nu CHP Genel Başkanlığı için yeterli görmüyor musunuz?", "Emekliliğinize dair ne tür planlar yapıyorsunuz?" diye soruldu.

İMAMOĞLU'NA 'YÜREĞİN VARSA ÇIK' İMASI

Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili , "CHP Genel Başkanını kurultaylarında seçer. Adaylar çıkar ve yarışırlar. CHP, hiç kimseye altın tabak içinde genel başkanlığı sunmaz. Bu davranış CHP'nin geleneğinde yoktur. CHP kurultaylarında genel başkanların yaşından ziyade birikimine, çalışkanlığına, halkla ilişkilerine vs. bakılır. Ekrem Bey de dahil olmak üzere elbette her CHP'li, CHP'ye genel başkan adayı olabilir. Bunda hiçbir tereddüdüm yok" açıklaması dikkat çekti.

DEĞİŞİM' ÇAĞRILARI KURULTAY'A YANSIYACAK MI?

3 Temmuz itibariyle CHP'de Kurultay süreci başlayacak. İlçe delege seçimleri yapılacak 30 Temmuz'a kadar devam edecek. Sonrasında ilçe kongreleri ve il kongreleri yapılacak. İl konglerinin 15 Ekim itibariyle tamamlanması bekleniyor. Eğer ilçe ve il konglerine itirazlar olmazsa 38. Olağan Kurultay'ın sonbahar gibi yapılması bekleniyor. Merak edilen soru ise 'değişim' çağrılarının Kurultay'a yansıyıp yansımayacağı...

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X