Merkez Bankası'ndan erteleme kararı!

19 Haziran 2023 12:25
Merkez Bankası Başkanlığına getirilen Hafize Gaye Erkan'ın bugün kritik bir görüşmeye imza atması bekleniyordu. Merkez Bankası'ndan erteleme kararı geldi. Kritik görüşme politika faizinin açıklanacağı 22 Haziran'dan sonraya kaldı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), Müthiş Türk Kızı olarak anılan Hafize Gaye Erkan'ın önderliğinde bu hafta ilk kez toplanacak. 22 Haziran'da gerçekleştirilecek ve politika faizi konusunda önemli bir karara imza atacak olan Erkan'ın, bugün yapacağı kritik toplantı ertelendi.

ERKAN'IN BANKACILARLA GÖRÜŞMESİ ERTELENDİ

Ekonomim'de yer alan habere göre Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın 19 Haziran Pazartesi günü, TBB üyesi bankalarla bir araya gelerek piyasanın yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara ilişkin beklentilerini dinlemesi bekleniyordu, toplantı 23 Haziran Cuma gününe ertelendi.

Bankaların Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile toplantıda dile getirdikleri sorunların teknik boyutlarıyla ilgili olarak yapılacak görüşme, böylece Perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısının sonrasına kalmış oldu.

Bankaların gündeminde regülasyonlar, TCMB’nin getirdiği dönüşüm hedefleri ve kredilerde faiz sınırlaması gibi konular yer alıyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X