Tanju Özcan Kılıçdaroğlu'na meydan okudu: Kimse çıkmazsa ben aday olurum

11 Temmuz 2023 12:39
14-28 Mayıs seçimlerinden hezimetle ayrılan CHP'de sular durulmuyor. Parti içerisinde Kılıçdaroğlu'na muhalif olanların başında gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, genel başkanına meydan okudu. Özcan, “Kurultayda karşınıza sizi yenecek biri çıkmazsa ben aday olarak çıkmaya hazırım, korkmayın” dedi.

CHP’den kesin ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna gönderilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yine Kemal Kılıçdaroğlu 'nu hedef aldı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Bolu'dan CHP Genel Merkezi'ne 'Değişim ve Adalet' yürüyüşü başlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Merkezi'ne 15 kilometre kala basın açıklamasında bulundu.

“YÜRÜYÜŞÜMÜN SEBEBİNİ YARIN ANITKABİR’DE DEFTERE YAZACAĞIM YAZIYLA ÖZETLEMİŞ OLACAĞIM”

Yarın genel merkeze gitmeden önce bir grupla birlikte saat 12.00’de Anıtkabir’i ziyaret edeceklerini belirten Özcan, “Anıtkabir’deki defteri de zaten özetle bu yürüyüşün sebebini, aziz atamıza açıklayıcı bir metni de kaleme aldım. Onu da yarın Anıtkabir’de deftere yazacağım yazıyla özetlemiş olacağım” dedi.

“BEN YETERLİ İMZAYI TOPLAYIP ADAY OLARAK KARŞINA ÇIKMAYA HAZIRIM, KORKMAYIN”

Disiplin kurulu sürecine değinen Özcan, “Disiplin Kurulu dün tedbir isteme itirazı oy çokluğuyla reddetmiş. Öncelikle her türlü baskıya rağmen burada hakkaniyetli, adil davranan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerine çok teşekkür ediyorum. Öyle görünüyor ki ayın 20’sinde Kılıçdaroğlu, beni partiden attırmaya kararlı. Ben tabii ki savunmamı hazırlayacağım ama şu anda Kılıçdaroğlu ve MYK’sının (Merkez Yönetim Kurulu) YDK’ye ne kadar büyük baskı yaptığının farkındayım. YDK’daki arkadaşlarıma çağrıda bulunuyorum; lütfen, kamuoyunu dinlesinler.

Hukuki bir karar versinler. Ben ayın 20’sinde gideceğim ama hala neyle suçlandığımı bilmiyorum. Benim tedbirim hala niye devam ediyor, niye devamına dair karar verdiler ben bunu bilmiyorum. Acaba benim hangi konuşmam, hangi paylaşımım sebebiyle tedbirli olarak disipline verildiğimi YDK üyeleri ile paylaştılar mı? Ben Kılıçdaroğlu'na şunu söylüyorum; lütfen baskı yapmayın. Kurultay tarihini bir an önce açıklayın. Benim tedbirimi kaldırmak suretiyle benim hakkımı verin. Eğer kurultayda karşınıza sizi yenecek biri çıkmazsa ben yeterli imzayı toplayıp, aday olarak çıkmaya hazırım. Korkmayın” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH PARTİNİN KAPILARINI HALKA KAPATMAZLAR”

Partiye alınmayacağı iddialarına ilişkin bir gazetecinin CHP’li Faik Öztrak’ın, “Her vatandaş gibi gelir, çayını kahvesini içer” sözünü hatırlatması üzerine partiye alınmama ihtimalini de değerlendiren Özcan, “Biz açıklamamızı bir şekilde yapacağız. Partiye alıp almamak onların keyfine kalmış değil, biz Faik Bey’in veya Kılıçdaroğlu’nun evine gitmiyoruz. Evine gitsek almayabilir.

O, onun doğal hakkı ama parti hepimizin partisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi, halkın partisi. Dolayısıyla halka ve partililere kapıyı kapatmak düşüncesi bile tüyleri ürpertiyor. Biz bunun duyumlarını önceden aldık. Aksiyon aldığımız için asilzade Faik Öztrak, böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldı ama yarın partinin kapıları açık mı olacak kapalı mı olacak bunu hep birlikte yaşayarak göreceğiz. İnşallah partinin kapılarını halka kapatmazlar” dedi. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X