VALİ YAVUZ'DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIMDA BULUNAN BAĞIŞCILARA TEŞEKKÜR PLAKETİ!

12 Temmuz 2023 16:13
Deprem bölgesine yardımlarda bulunan bağışçılara Vali Seddar Yavuz'dan teşekkür palketi verildi.

11 İlde yıkıma neden olan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremi sonrası Kocaeli'den yardım amaçlı bağış yapan kişilere bugün teşekkür plaketi verildi. Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleşen törenle Vali Seddar Yavuz tarafından bağışcılara plaketleri teslim edildi.  Törene Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İl jandarma komutanı albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Soydabaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, sanayi kuruluşları STK, dernek ve oda başkanları ve bağışçılar katıldı.

Vali Yavuz programda yaptığı konuşmada "Gönül isterdi ki herkese tek tek teşekkür edelim ve belgelerini teslim edelim. Ancak bu tür törenler devam edecek ve tüm bağışçıların belgeleri hazırlanmış durumda. Büyük milletlerin en büyük özelliği vefası acıyı paylaşması ve sevgiyi çoğaltmasıdır. Bizler yardımlaşma ve paylaşmanın birleştirici gücü ile mazlumların yanında olan bir toplumuz. 18 Ağustos 1999 depreminin yarasını sardığımız gibi 6 Şubat depremlerin de yaraları sarmaya devam ediyoruz.

“2 MİLYAR TL NAKDİ YARDIM”

Kocaeli Valiliği koordinasyonunda 1500 TIR 217 vagon 3 gemi ile ilimizden deprem bölgesine ulaştırılmıştır. 2 milyar TL nakdi yardım gönderilmiştir. Kocaeli'ye 40 bin depremzede vatandaş gelmiş ve gönülden destekler devam etmiştir. 17 bin vatandaşın sosyal marketten ihtiyacı karşılanmıştır. Kahramanmaraş'ta 84 iş yeri iş yeri yıkılan esnaflara teslim ederek bölgede ticari hayatın kalkınmasına yardımcı olmuştur. Ülkemizin gururu sanayi kuruluşlarının, ticaret odalarının kamu kurum ve kuruluşlarının herkesin katkı ve desteği olmuştur. Kahramanmaraş'ta 84 iş yeri iş yeri yıkılan esnaflara teslim ederek bölgede ticari hayatın kalkınmasına yardımcı olmuştur. Ülkemizin gururu sanayi kuruluşlarının, ticaret odalarının kamu kurum ve kuruluşlarının herkesin katkı ve desteği olmuştur. Zenginlik ancak vermekle olur bilinci ile katkı sunan herkese devletimiz ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını diliyor ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. "

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X