YERELDEKİ BAŞARISIZLIĞI HÜRRİYET’İN ÖRGÜT DÜŞMANLIĞINA BAĞLADILAR

29 Mayıs 2023 13:11
Seçim sonuçlarının ardından Kocaeli yüzde 57.1 ile Erdoğan dedi. Kocaeli’de 13-0’lık galibiyet ise muhalefete birlik ve beraberliğin önemini sorgulatmaya başladı.

 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turu tamamlandı. Erdoğan rakibi Kılıçdaroğlu’na fark atarak 13. Cumhurbaşkanı oldu. Yurt genelinde yüzde 52 oy alan Erdoğan Kocaeli genelinde ise oyların  57.1’ini alarak 13-0’lık bir zafere imza attı. Seçim sürecinde Cumhur İttifakı kadroları birlik ve beraberlik içinde çalışırken muhalefet kendi içinde yaşanan çatlaklarla mücadele etmeye çalıştı.

İZMİT DÜŞTÜ!

Özellikle Başkanlığı döneminde örgüt ile arasına set çeken Başkan Hürriyet’in Türkiye’nin en kritik seçiminde dahi aradaki buzları eritmeyi başaramamış olması Kocaeli’de CHP’nin kalesi olan İzmit’i bile düşürdü. 14 Mayıs seçimleri ve 28 Mayıs seçimlerinde Erdoğan İzmit’te Kılıçdaroğlu’na fark attı.

CUMHUR İTTİFAKININ BİRLİĞİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

Muhalefet için hayal kırıklıkları ile dolu geçen seçimlerde hezimetin kabul edilmesiyle suçlu aranmaya başlandı. CHP’li isimler sosyal medya hesapları üzerinden seçim sonucunun Türk Milletine hayırlı olmasını dilerken, İYİ Partili isimlerden ise sitem paylaşımları geliyor. Bazı vatandaşlar ise yereldeki bu başarısızlığı muhalefet içindeki restleşmelere bağlayarak Cumhur İttifakındaki birlik ve beraberliği örnek gösteriyor.

“KARALAR BAĞLAMANIN GEREĞİ YOK”

CHP Kocaeli eski Milletvekili Bekir Yurdagül seçim sonucunun ardından yaptığı paylaşımla ;”Günaydınlar, Evet üzüldük, elbette kendimiz için değil ülkemiz, insanlarımız en çok da çocuklarımızın geleceği için üzüldük.  Ancak karalar bağlamanın da gereği yok, yaşam devam ediyor. Dünyanın sonu değil sonuç da. Bu ülke bizim, gidecek bir başka yerimiz de yok. Demokrasi ve Özgürlük mücadelesine kaldığımız yerden devam edeceğiz, sürecin muhasebesini yaparak elbette. Kalın sağlıcakla sevgili dostlar...” ifadelerine yer verdi.

“ONLAR KAN ÇİYOR KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİM DİYOR”

O paylaşıma ise bir vatandaş şu ifadelerle karşılık verdi;” Mücadele rakibini tahlil ederek olur, sahada ve masada kazanılır. Büyük zaferler hep böyle elde edilmiştir tarihte. Baştan kaybedilmişti, kimse kendini kandırmasın. Birbirimize gaz vererek ve zamanın ruhunu okumadan gelinen nokta budur..Mesela şehrimizin tek belediye başkanı ile bazı milletvekilleri, neden ne olursa olsun, bu süreçte aklımızla alay eder gibi bir fotoğraf bile vermediler. Onlar kan içiyor "kızılcık şerbeti içtik" diyor. Beğenmeseniz de siyaset böyle bir satranç. Millet de hem bu şehirde hem de ülkede masadan öfkeyle kalkanları gördü ve oy vermedi. Kaybeden lider(ler) istifa etmeliler ne kadar değerli olurlarsa olsunlar. Bu yükle yeni başlangıçlar yapılamaz..”

 Vatandaşın yereldeki muhalefetin ayrışmasına yaptığı göndermenin ardından Yurdagül’de destek vererek,” özellikle kentimizle ilgili değerlendirmelerinize tamamen katılıyorum.Umarım sakinleşildiginde daha serinkanlı muhasebesi yapılacaktır sürecin.Saygılar...” dedi.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X