İİYAK Kartepe'de İlk Oldu

30 Ekim 2023 10:53
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde 4 yıldır özgün olarak insani yardım düzenleyen İyilik İle Yaşayanlar Derneği kendi hizmet kapasitesini genişleterek Arama Kurtarma ekibini kurdu. 27 kişiyle akreditasyon sürecini başlatan ekibin ayrıca 62 kişilik gönüllü kadrosu bulunuyor. İyilik İle Yaşayanlar Arama Kurtarma ekibi aynı zamanda yerelde kurulan ilk aktif Arama Kurtarma ekibi oldu.
Dernek başkanı ve Arama Kurtarma Ekip Lideri Oğuz Işık:
 
6 Şubatta yaşamış olduğumuz elim hadisenin ardından dernek yönetimimizle birlikte, Kahramanmaraş bölgesinde arama kurtarma ekipleriyle de çalışmak üzere çeşitli insani yardım faaliyetlerinde bulunduk. Bu süre içerisinde herkes gibi bizlerde Arama Kurtarma alanındaki açığımızı fark ederek gerekli tedbirleri alma adına çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. Bununla birlikte  arama kurtarma ekibinin kurulabilmesi için ihtiyaçlar hiyerarşisi oluşturduk. Tüm bu çalışmalarımızın ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyinin sağlamış olduğu (YEDEP) Yerel Destek Programı portalına müracaat ettik. İİYAK Arama Kurtarma Projemiz gerekli incelemelerin ardından destek alamaya hak kazandı. Nisan ayından itibaren 7 aydır yürüttüğümüz projenin tamamlanma aşamasına geldik. 27 kişilik akreditasyon ekibine sahip, 62 kişilik gönüllü ekibi bulunan, Hafif Seviye Arama Kurtarma yapabilecek bilgi, beceri ve donanıma sahip bir ekip olma yolunda ilerlemekteyiz.
 
İİYAK Projemizin hayata geçirilmesi adına destek sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne, Kocaeli Kent Konseyi’ne teşekkür ediyoruz. Proje sürecinde iş birlikçimiz olan Kocaeli İl Afet Müdürlügü’ne şükranlarımızı sunuyoruz. Yine ayrıca Gönlümüz Bir Derneği’ne ve AGD’ye vermiş oldukları katkıdan dolayı teşekkür ederiz.
 
İyilik İle Yaşayanlar Arama Kurtarma ekibimizin başta Kocaeli halkımız olmak üzere tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyoruz.
 
 
 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X