Başiskele Yöresel Kültür Festivali Yoğun Katılımla Başladı

29 Temmuz 2023 13:46
Başiskele Belediyesi tarafından Başiskele’nin kültürel zenginliklerini bir araya getiren Başiskele Yöresel Kültür Festivali’nin ilki yoğun katılımla başladı.
Başiskele’de bir kültür mozaiği oluşturan hemşehri derneklerinin destek ve katkılarıyla Başiskele Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Başiskele Yöresel Kültür Festivali Başiskele Sahili kaykay pisti yanında kurulan etkinlik alanında başladı.   
 
Başiskele Erzurumlular Derneği, Başiskele Ordulular Derneği, Başiskele Korganlılar Derneği, Turnalı Köylüleri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kocaeli Şanlıurfalılar Derneği, Başiskele Artvinliler Derneği, Başiskele Balkan Batı Trakya İlleri Rumeli Türkleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin her birinin stand açtığı festivalde rengarenk görüntüler ve unutulmaz güzel anlar yaşandı.
 
YOĞUN KATILIM
 
Kocaeli’nin cazibe merkezi olan ve Türkiye’nin birçok kültürdeki insanlarına ev sahipliği yapan Başiskele’de ilk kez yapılan Yöresel Kültür Festivali’ne yoğun katılım oldu. Başiskeliler kadar çevre ilçelerden de gelen misafirlerin de büyük ilgi gösterdiği festivale Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü başta olmak üzere, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
 
YÖRESEL LEZZETLER, KIYAFETLER VE MÜZİKLER
 
Paydaş hemşehri derneklerinin açtığı standlarda kendi yörelerine özgün yiyecekler, geleneksel kıyafetler, el emeği göz nuru yöresel ürünler, geleneksel araç ve gereçler sergilenirken; çalınan yöresel müzikler eşliğinde hep birlikte eğlenildi. Birbirinden renkli ve ilgi çekici standlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 
BAŞKAN ÖZLÜ STANDLARI TEK TEK GEZDİ  
 
Başiskele Yöresel Kültür Festivali'nin açılışına katılan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Başiskeleli hemşehrilerime birlikte alanda kurulan standları tek tek gezdi. Yöresel yemeklerin tadına da bakan Başkan Özlü, farklı kültürdeki komşularıyla bir ve beraber olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadı.
 
BAŞKAN ÖZLÜ: KÜLTÜRLERİMİZ FARKLI OLSA DA HEPİMİZ BİRİZ BERABERİZ
 
Festivalin açılış konuşmasında kürsüye çıkan Başkan M. Yasin Özlü, Başiskele'nin kültürel zenginliğinden bahsederek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
 
Başkan Özlü konuşmasında şunları söyledi:
 
"Bugün burada ülkemizin geleneklerini, değerlerini ve zengin kültürünü bir araya getiren Başiskelemiz’de ilk kez Yöresel Kültür Festivali yapıyoruz. Bir milletin gerçek gücü, tarihinden gelen köklü kültürüdür. Geçmişimize olan saygımızı ve geleceğe olan güvenimizi bir araya getirerek, köklü mirasımızı yaşatma ve gelecek nesillere aktarma sorumluluğumuzu bir kez daha burada hissediyoruz. Bu festival, doğal güzellikleriyle dolu bu güzel ata topraklarımızın renkli kültür mozaiklerini bir araya getiriyor. Balkanlar’dan Erzurum’a, Trabzon’dan Şanlıurfa’ya ülkemizin dört bir tarafındaki eşsiz kültürel zenginliklere bu festivalimizde şahitlik ederken kültürel zenginliğimizin bizi nasıl bir araya getirdiğini ve ortak bir kimlik oluşturarak bir ve beraber olduğumuzu da bizlere hatırlatıyor."
 
BAŞKAN ÖZLÜ TÜM HEMŞEHRİLERİNİ FESTİVALE DAVET ETTİ
 
Hep birlikte unutulmaz güzel bir festival deneyimi yaşayacaklarını söyleyen Başkan Özlü, "Bu güzel ve anlamlı etkinlikte bize destek veren hemşehri derneklerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, emeği geçen herkese ve tabii ki siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum." dedi.
 
Konuşmasının sonunda tüm hemşehrilerimin Aşure Günü'nü de tebrik eden Başkan M. Yasin Özlü, 2 gün daha devam edecek festivale tüm komşularını davet etti. 
 
BAŞİSKELE'DE SIRA GECESİ BAŞKA GÜZEL 
 
Açılış konuşmalarının ardından Başiskele Sahili'nde muhteşem sıra gecesi şöleni yaşandı. Şanlıurfa yöresine ait sıra gecesinde ses sanatçısı İbrahim Gözükara söylediği türkülerle katılımcılara unutulmaz müzik şöleni sundu. 
 
Cumartesi ve pazar günü de devam edecek festivalde 29 Temmuz Cumartesi saat 21.00'de Hülya Polat ile Karadeniz Türküleri, 30 Temmuz Pazar günü ise yine saat 21.00'de Havva Karakaş ile Balkan Türküleri konserleri olacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X