Münazara Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

05 Temmuz 2023 14:47
Başiskele Belediyesi tarafından düzenlenen Gençhaneler Arası Münazara Yarışması’nın finali yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Başiskele’de gençlere ve eğitime yaptığı yatırımlarla gençlerin büyük sevgisini kazanan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün de katılım gösterdiği yarışmanın finali Gazeteci-Yazar Taha Hüseyin Karagöz’ün moderatörlüğünde,  Kocaeli Üniversitesi Doç. Dr. Süleyman Eken, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Ünversitesi Öğretim Görevlisi Barış Tuncer ve Başiskele İlçe Gençlik Spor Müdürü Ferhat Solakoğlu'nun jüri üyeliğinde gerçekleştirildi. Âlâ Mekan’da düzenlenen yarışmaya vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

8 GRUP YARIŞTI

Genc-i Âlâ Gençlik Modeli ile geleceğin hazinesi çocuklara ve gençlere eğitimden sanata, teknolojiden spora bir çok alanda çeşitli eğlenceli ve bilgilendirici faaliyetler düzenleyen Başiskele Belediyesi, Gençhaneler Arası Münazara Yarışması ile engin fikir ve düşüncelere sahip genç beyinler, ikna kabiliyetlerini yarıştırdı. Yarışmada 31 öğrenciden oluşan 8 grup kıyasıya mücadele etti.

GAZETECİ YAZAR KARAGÖZ YARIŞMAYA ENERJİ KATTI

Yeni Şafak Gazetesi’nin başarılı gazetecisi Taha Hüseyin Karagöz’ün moderatörlüğünde gerçekleşen final renkli anlara sahne oldu. Genç ve enerjik kişiliğiyle yarışmayı başarılı bir şekilde yöneten Karagöz, yarışmacıların performansları karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

KULLAR GENÇHANE WAKE UP GRUBU BİRİNCİ OLDU

Kullar Gençhane Wake Up Grubu ve Âlâ Mekan Sahnenin Dışındakiler Grubu, münazara yarışması finalinde “Sosyal Medya Sosyalleştirir mi, Asosyalleştirir mi?” konusu üzerine münazara yapıldı. Gençler sosyal medyanın gerçek hayata yaptığı etkileri örneklerle tartışarak düşünceleriyle jüri üyelerini etkilemeye ve ikna etmeye çalıştılar.

Mehmet Akif Civelek, Mahmut Kılıç ve Mikail Memkeze’nin yer aldığı Kullar Wake Up Grubu, jüri üyelerinden en yüksek puanı alarak birinciliği elde etti. Dilara Nur Görgü, Halise Kübra Paker, Zeynep Söylemez, Zeliha Öcal ve Zeynep Gül’ün yer aldığı Sahnenin Dışındakiler Grubu ise ikinci oldu. Yarışmanın üçüncüsü ise Ecenur Demiray, Sena Görgülü, Zehra Şahin ve Büşra Çiftçi’nin oluşturduğu Âlâ Mekan Sitare Grubu oldu.

Münazara yarışmasının finalini başından sonuna kadar takip eden Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, yarışmaya katılan tüm genç kardeşlerini tebrik etti. Yarışmanın moderatörlüğünü yapan Gazeteci-Yazar Hüseyin Taha Karagöz de gençlere yapmış olduğu yatırım ve hizmetlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Yarışma sonucunda birinci olan gruba dizüstü bilgisayar, ikinci olan gruba tablet bilgisayar, üçüncü olan gruba ise akıllı saat ödülü verildi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X