Ulaşımpark’ta sözleşme tamam

24 Mart 2023 21:49
Ulaşım Park A.Ş’de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Ulaşımpark işçilerine yüzde 63 oranında zam yapıldı

Ulaşım Park’ta çalışan yaklaşık 1400 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bugün anlaşmayla sonuçlandı. Bugün yeniden bir araya gelen işçilerin örgütlü olduğu Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şubesi yetkilileri ile Ulaşımpark Genel Müdürü Serhan Çatal aralarında anlaştı. Bilindiği gibi sendika, işçilere yüzde 100 oranında zam talebinde bulunmuştu. Ayın zamanda çalışma süresinin de 45 saatten 40 saate düşürülmesini istemişti.

ÜÇ YILLIK SÖZLEŞME

Bugünkü görüşmede işçilerin talep ettiği 45 saat çalışma saati 40 saate düşürüldü. Maaşlara da yüzde 63 oranında zam yapıldı. Üç yıllık imzalanan sözleşmeye göre asgari ücretin dışında ilk yıl için yüzde 63 oranında zam; ikinci yılın ilk altı ayı için enflasyon+1, ikinci altı için enflasyon+1; üçüncü yıl için de ilk altı ay için enflasyon+2, ikinci altı ay için de enflasyon+2 oranında zam yapılacak. Resmi imzalar ise önümüzdeki günlerde atılacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X