YSK, sosyal medyadaki algı operasyonunu çökertti

17 Mayıs 2023 16:17
YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarına ilişkin sosyal medyada dolaşan bazı görsel ve iddialara ilişkin açıklama yaptı. Yener, "Sosyal medyada paylaşılan asılsız görsel ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu çabalar sonuçları manipüle etmeye yöneliktir." dedi.

Türkiye, 14 Mayısta’taki Cumhurbaşkanlığı ve 28 Dönem Milletvekili seçimlerini geride bıraktı. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimin galibi Cumhur İttifakı oldu. Cumhur İttifakı Meclis çoğunluğunu almaya başardı.

Yine kesin olmayan sonuçlara göre; Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 49,5 oyu hanesine yazdırarak sandıktan birinci çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakibi Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na 5 puana yakın fark attı.

Ancak özellikle sosyal medyada seçim sonuçlarına itiraz edenler oldu. Sonuçların YSK'nın açıkladığı verilerden farklı olduğu bir takım görseller paylaşıldı.

YSK'DAN YALANLAMA

Konuyla ilgili konuşan YSK Başkanı Yener, "YSK itirazları yasal sürede görüşülüp sonuçlandırılacak. Sosyal medyada paylaşılan asılsız iddialara itibar edilmemeli." ifadelerini kullandı. 

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçim sürecine ilişkin kameraların karşısına geçerek yeni açıklamalar yaptı. 

YSK Başkanı Yener'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Yapılan cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde Seçim takviminin başlangıcından seçim sonuçlarının kesinleştirilmesiyle. Seçim sürecinden sandık kurumlarımız, kamu görevlilerimiz ve 5 siyasi parti üyesi bulunur. Oy verme gününde sandıktan çıkan oylar bu kurul tarafından sayılmakta ve ıslak imza alınmaktadır.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X