Başkan Özlü: Halka Hizmet Etmek Nasip ve Gönül İşi

06 Ekim 2023 16:21
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçede görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

Başiskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde Karşıyaka Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, İlçe Müftüsü Aşur Akyol, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, MHP Başiskele İlçe Başkanı Şahin Kaya,  Başiskele Din Görevlileri Derneği Başkanı ve Barbaros Merkez Camii İmam-Hatibi Kadir Çelikiz, ilçede görev yapan din görevlileri katıldı.

 

“PEYGAMBER, İMAN VE İSTİKAMET” TEMASIYLA

 

Bu yıl “Peygamber, İman ve İstikamet” temasıyla tüm ülkede kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başiskele'de de düzenlenen güzel bir programla kutlandı. Başiskele Müftülüğü Uzman Vaizi Muhammet Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

 

BAŞKAN ÖZLÜ: GENÇLERİMİZE DEĞER KATIYORUZ

 

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü programda yaptığı konuşmada camilerin ve din görevlilerinin toplumun temelinde ve merkezinde olduğunu vurgulayarak din görevlilerinin birer din gönüllüsü olarak topluma hizmet verdiğini söyledi.

 

Başkan Özlü, “Halka hizmet etmek nasip ve gönül işi. Allah bizlere bu millete hizmet etmeyi nasip etti. Sizlere din görevlisi olarak, bize belediye başkanı olarak nasip etti. Bizler bu görevlerimizi memuriyet kavramı içerisinde değil, gönüllülük esasıyla toplumsal sorumluluk bilinciyle yapmaya büyük gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.    

 

Başiskele Belediyesi olarak gençlik ve aile konusunda son 4 yıldır çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan M. Yasin Özlü, “Gençlere değer katacak, gençliğimizin daha fazla gelişmesine katkı sunacak sanattan spora, bilimden teknolojiye her alanda her yerde çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'nin en güzel ve en büyük gençlik merkezlerinden birini ilçemize kazandırdık. Yeniköy Kültür Merkezi’ni gençlik merkezine çevirdik. İlçemizin dört bir tarafına gençhaneler açarak gençlerimizin hizmetine sunduk. Kitaphanemizi açtık, spor okullarımızda çocuklarımıza spor yapma imkanı sunduk. Şimdi değerler eğitimimize başlıyoruz.” dedi.

 

“EN DEĞERLİ KALEMİZ AİLEMİZ”

 

Özlü, “Aile konusunda dünyanın her tarafında farklı farklı sapkınlıklarla toplumumuzu bozmaya çalışıyorlar. Toplumuzun temel taşı, kalesi ailemize saldırıyorlar. Bu noktada biz yaptığımız kadın ve aile çalışmalarımıza KALE ismi vererek en azından kendi KALE’mizi korumaya çalışıyoruz. Bu konuda iş birliği ve güç birliği yapmamız gereken müesseseler Diyanet ve Milli Eğitim. Hep birlikte dinimizi ve toplumumuzu korumak için hep birlikte çalışmalıyız.” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Özlü konuşmasının sonunda gayretlerinden dolayı din görevlilerine teşekkür ederek, Camiler ve Din Görevlileri haftasını kutladı.

 

Toplantıda Kaymakam Çakmak, İlçe Müftüsü Aşur Akyol ve Başiskele Din Görevlileri Derneği Başkanı Kadir Çelikiz de günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaparak din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayarak kutsal görevlerinde kolaylıklar ve başarılar dilediler.

 

Program din görevlilerine yapılan hediye takdimi ve günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X