İMO Kocaeli meslekiçi eğitim programlarını sürdürüyor

01 Aralık 2023 14:28
İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından meslekiçi eğitim programları kapsamında üyelerine yönelik "Yapım İşleri Sözleşme ve Hakediş Uygulamaları" eğitimi düzenlendi.

Kocaeli Kongre Merkezi`nde gerçekleşen, Sayıştay Emekli Uzman Denetçisi Kamu İhale Kurulu E. Üyesi Yaşar Gök`ün konuşmacı olarak katıldığı eğitime ilgi yoğundu. İhale ve sözleşme uygulama süreci hakkınca bilgi veren Yaşar Gök, "Kamu ihale mevzuatı çok karmaşık bir mevzuattır. Yapım işleri teknik bir mahiyet gerektirdiği için kamuda çalışanların özellikle yapım sözleşmelerinin uygulanması, ödeme ve hakediş işlem süreçlerinde uyuşmazlıkları çözme yetisini güçlendirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu. Eğitime katılan mühendislere ve mimarlara sözleşme türleri ve uygulaması, iş süresi, süre uzatımı, gecikme cezası, geçici ve kesin hakediş raporları gibi ana başlıklar üzerinden bilgilendirmeler yapıldı.

 

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün eğitmen Yaşar Gök`e desteklerinden ötürü teşekkür ederek plaket takdimi yaptı.

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteÅŸ
Kocaeli Beyaz EÅŸya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X