İZMİT'İN BİTMEYEN PROJELERİ SORULDU... BİTMEYEN CEVAPLAR VERİLDİ!

11 Nisan 2023 16:50
İzmit Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında 2022 yılı faaliyet raporu görüşüldü.

 İzmit Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi bugün Belsa Plaza’da bulunan toplantı salonunda gerçekleşti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in başkanlık ettiği ve 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandığı mecliste 2022 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. Denetim raporunun görüşüldüğü sırada ilk sözü alan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, projelerini anlattı. Hürriyet'in ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Güzin taştekin ise faaliyet raporunun fotoğraf albümüne döndüğünü söyleyerek İzmit Belediyesi'nin başladığı ama bitiremediği, ve  hiç başlamayamadığı projelere değindi. Taştekin'in ardından ise kürsüye CHP'li Mels Üyesi Arsal Arısal ;"Biz bu yatırımları bütün engellemelere rağmen yaptık" diyerek açıklamalarda bulunudu. 

YENİCUMA NEDEN BİTMEDİ

 Arısal şu ifadelere yer verdi;"“Stratejik plan başka bir şeydir. Güzin Hanım seçim vaadi ile faaliyet raporunu karıştırmış. Büyükşehir’inde ne vaatler sayıp yerine getiremediğini anlatıp dururuz o zaman bu doğru bir yaklaşım değil. Biz bu stratejik planı yaparken elimize 4,5 ana konu var. Yeni cuma açık ihale ile yapıldı. Kurul sürecinden geçen bir proje burada SEDAŞ’ın bir trafo isteği oldu. Çok büyük bir trafo bundan dolayı o kısım yarım kaldı. Bununla birlikte biz ihaleyi açtık açık hale olarak bir yüklenici tarafından alındı ama iş bitirilemedi biz de feshetmek zorunda kaldık.

“BİRSÜRÜ ATIL BİNA ÜRETMİŞSİNİZ”

Bununla birlikte Gölkay Park dediniz o sizin döneminizde yapılan bir gecekonduydu. Bunun ya yenilenmesi gerekiyordu ya da yenilenmesi. Bir işletmeciye verilmiş her tarafı olmayacak illerle bir hale gelen bir yapıydı. Bu binayı onarmak demek gereksiz para harcamak anlamına gelecekti. Bundan dolayı yenilendi. Özel bir yer daha iyi br yapılaşmayı ha ediyor. Atatürk evinin hikâyesi başka bir hikâye siz de biliyorsunuz, EKO Park’a ben çocuğumu götürmüştüm küçükken tam bir mezbelelikti. Kullanılmaz bir sürü atıl bina üretmişsiniz. Biz ne yapalım bu binaları. Lavanta Park Gülümse Kafeler, sokaklar var. Bunlar önemli projeler. Biz bu yatırımları bütün engellemelere rağmen yaptık. Yapmaya devam ediyoruz, halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. “

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X