MUTLU "SOKAKLAR TEKSAS’A DÖNMÜŞTÜR"

04 Ağustos 2023 12:17
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu “Esenyurt’ta hoyratça işlenen katliamın ve sokaklarda hemen her gün yaşanan silahlı hesaplaşmaların sorumlusunun Ak Parti iktidarı olduğu çok açıktır. Çünkü bu şiddet ikliminin öznesi olan gençler, Ak Partiden başka bir iktidar görmemişlerdir”

 

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu bugün düzenlediği basın açıklaması ile gündeme dair konuları ele aldı. Mutlu yaptığı açıklamada “Dindar nesilleriniz nerede ey Ak Partililer? Sık sık yapılan değişikliklerle ihale mevzuatıyla yarışır hale getirilen infaz düzenlemelerinin suça meyillileri cesaretlendirdiğini ve cezaların caydırıcılığı ilkesini yok ettiğini acaba ne zaman göreceksiniz? Ektiğiniz tohumların kin ve nefret sarmalıyla toplumu tarumar ettiğinin farkında mısınız?” dedi.

SOKAKLAR TEKSAS’A DÖNMÜŞTÜR

Mutlu “Dindar nesil yetiştireceğiz diyerek iktidara gelenlerin, 21 yıllık politikalarıyla infazcı bir nesli ortaya çıkarmış olması da, öncelikle Ak Partili kardeşlerimizi düşündürmesi gerekmektedir. Ayasofya’yı açarak “Erbakan hocamızın hayallerini gerçekleştiriyoruz” diyen bu kardeşlerimizin, Teksas’a dönen sokaklarımızı hocamızın “Yaşanabilir Bir Türkiye” hedefiyle nasıl bağdaştırabildiklerini de izah etmeleri gerekmektedir.

Esenyurt’ta hoyratça işlenen katliamın ve sokaklarda hemen her gün yaşanan silahlı hesaplaşmaların sorumlusunun Ak Parti iktidarı olduğu çok açıktır. Çünkü bu şiddet ikliminin öznesi olan gençler, Ak Partiden başka bir iktidar görmemişlerdir. Bu nedenle 21 yıldır iktidar nimetleriyle nevri dönenlerin böyle bir vebalden kurtulma imkanı yoktur.

ŞİDDET SÖYLEMİ BARIŞI YOK EDİYOR

Karşılaştığımız bu güvenlik sorunlarının “bunlara öyle bir çakalım ki, bir daha bellerini doğrultamasınlar” söylemindeki şiddet dilinin doğal yansımaları olduğu da apaçık ortadadır. Seçim öncesi bunu meydanlarda haykıran Erdoğan, yaptığı zam ve vergilerle bir yandan belini doğrultamayan bir millet oluştururken, diğer yandan maalesef hırsı ve öfkeyi toplumsal katmanlara yaymıştır.

İttifak ortaklarının gazıyla mafya babalarını bir bir dışarı çıkaranlar, kara para aklayıcılarıyla, suç örgütü liderleriyle boy boy fotoğraf çektirenler, kendi çalanına ve arsızına göz yumanlar, onları adalete teslim etmeyenler acaba başka nasıl bir sonuç beklemektedirler? Her seçim öncesinde ortalığa saçılan nefret söyleminin ve ötekileştiren dilin sokaklara silahlı çatışma, artan suç oranları şeklinde yansıyacağını görmek için kahin mi olmak gerekir?

Özellikle 15 Temmuz sonrası bile isteye gevşetilen tedbirlerle peynir ekmek gibi satılarak her iki kişiye bir silahın düştüğü bir ülke haline gelinirse, bu toplumda huzur nasıl sağlanabilir?

GÖÇMEN POLİTİKASI BÜYÜK YARALAR AÇACAKTIR

Suriye’de her türlü desteğimize rağmen yenilen ve ülkemize doluşan Özgür Suriye Ordusunun paralı askerlerinin ve arap milliyetçisi grupların bu memlekette huzur ve barışa katkı sunacağını kim söyleyebilir?

DİNDAR NESİLLERİNİZ NEREDE EY AK PARTİLİLER?

Buradan sormak istiyorum. Dindar nesilleriniz nerede ey Ak Partililer? Sık sık yapılan değişikliklerle ihale mevzuatıyla yarışır hale getirilen infaz düzenlemelerinin suça meyillileri cesaretlendirdiğini ve cezaların caydırıcılığı ilkesini yok ettiğini acaba ne zaman göreceksiniz? Ektiğiniz tohumların kin ve nefret sarmalıyla toplumu tarumar ettiğinin farkında mısınız?

Göçmen sorununun güvenlik sorununa dönüştüğünü, şehirlerde adım adım toplumsal çatışma zemininin oluştuğunu ne zaman göreceksiniz? Seçimleri kazanmak için vatandaş yapılanların sokaklarda yaptıklarını daha ne kadar görmezden geleceksiniz? Bu güzelim memleketi, Araplar için darphaneye, Ruslar için keyifhaneye, Bulgarlar ve Gürcüler için AVM’ye, Suriyeliler için doğumhaneye ve bizim için de tımarhaneye dönüştürdüğünüzü acaba ne zaman anlayacaksınız?

Değerli arkadaşlar, buradan tüm milletimize sesleniyor ve diyorum ki; adalet sistemimiz, ekonomik gidişatımız ve güvenlik açmazlarımız başta olmak üzere, içinde bulunduğumuz bu içler acısı ortamın sorumlusunun Ak Parti olduğunu görmek, sorunlara çözüm bulma umudunun ilk adımıdır. Biliniz ki; bugünkü pişmanlığınızı seçim atmosferine taşıyabilmek, aydınlık geleceğe açılacak kapıların anahtarı olacaktır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X