Asgari ücret zammı temmuzda ne kadar olacak?

01 Haziran 2023 09:52
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerden zaferle çıkmasının ardından gözler temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammında. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte ayrıntılar...

Milyonlar temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zammı heyecanla bekliyor. Asgari ücrete ara zam yapılacağı Ocak 2023 zamlarının ardından konuşulmaya başlanmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından net bir şekilde Temmuz ayı dile getirilerek resmiyet kazanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bir numaralı gündeminin asgari ücret olması bekleniyor.

Milyonlarca vatandaş asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 'in geçtiğimiz günlerde işaret ettiği 500 dolar seviyesi alt sınır olarak belirlendi. Refah payının da eklenmesiyle asgari ücrete zam oranının yüzde 30'lara çıkması bekleniyor.

Eğer yüzde 30 zam yapılırsa asgari ücret net 11 bin 50 liraya çıkacak.

BAKAN BİLGİN 500 DOLAR SEVİYESİNİ İŞARET ETMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde asgari ücret zammı için dolar üzerinden rakam vermiş "Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir." ifadelerini kullanmıştı.

ASGARİ ÜCRETE REFAH PAYI EKLENECEK Mİ?

Bakan Bilgin'in işaret ettiği 500 dolar seviyesi alt sınır olarak belirlenmiş durumda. Bu rakama refah payının da eklenmesi bekleniyor. 5 Haziran tarihinde TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla 5 aylık enflasyon oranı netleşecek. Bu rakam da Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasında olacak.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK?

Refah payının eklenmesiyle asgari ücrete yüzde 30 gibi bir zam yapılması bekleniyor. Bu durumda asgari ücret net 11 bin 50 liraya çıkacak. İşverene maliyeti ise 15 bin 286 liray olacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X