Başiskeleli Genç Sinemacılardan Muhteşem Gala

17 Temmuz 2023 16:36
Başiskele Belediyesi’nin geleceğin sinema sanatçılarını yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği Genç Sinema Okulu’nda eğitimlerini tamamlayan gençler kendi çektikleri filmleri gala programında izleyiciyle buluşturdu.

Başiskele’de Genc-i Âlâ Gençlik Modeli ile eğitimden sanata, spordan teknolojiye çocukların ve gençlerin ilgi alanlarına göre çeşitli eğitimler, aktiviteler ve hizmetlere imza atan Başiskele Belediyesi, sinema alanında gençlerin içindeki yaratıcılığı ve sanatçı kimliklerini ortaya çıkarmak, geleceğin sinemacılarını yetiştirmek amacıyla düzenlenen Genç Sinema Okulu, 4 aylık eğitimin ardından sona erdi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan gençler, senaryolarını yazdığı, çekimlerini yaptığı, rol aldığı ve yönetmenlik koltuğuna oturduğu filmleri izleyiciyle buluşturdu. 

BAŞKAN ÖZLÜ DE İZLEDİ

Başiskele Sahili’nde kaykay pisti yanında kurulan sahnede dün akşam gerçekleştirilen gala gecesine Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı, Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, sinema okulu öğrencilerinin velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yönetmenlik, senaryo yazma, kameramanlık, oyunculuk, montaj, afiş tasarım, dekor, kostüm, makyaj, dublaj, film müzikleri ve reklam konularında dersler alan Başiskele Sinema Okulu öğrencileri gala gecesinde kırmızı halıdan tek tek geçti.

3 FİLM BİRDEN İZLEYİCİYLE BULUŞTU

Geleceğin sinemacılarının çektikleri 3 film de gala gecesinde izleyiciyle buluştu. 1921 Servetiye adlı belgesel tarzındaki film ile başlayan gala gecesinde, sırasıyla Başiskele ilçesinin doğal güzelliklerini ve tarihi dokusunu yansıtan film ve Ecem Tatilde adlı kısa film gösterildi. Yoğun bir ilgiyle izlenen filmler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

BAŞKAN ÖZLÜ: GENC-İ ÂLÂ İLE HER ALANDA KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Genç Sinema Okulu Gala Gecesi programında bir konuşma gerçekleştiren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçedeki gençlere toplumsal her alanda ve konuda büyük destekler verdiklerini yineledi.

“Gençlerimizin doğru yetişmelerini, hayallerine ulaşmak için sahip olmaları gereken imkanları genç bir başkan olarak çok önemsiyorum.” diyen Başkan Özlü, gençleri dinlemenin ve anlamanın, onlarla ortak çalışmanın kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.  

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Gençlerimizin öncelikli olarak temel gereksinimlerine erişebilmeleri, sonrasında da geleceğimizin kurucu gücü olmaları için durmadan çalışıyoruz. Ama bizim çalışmamız yetmez. Bu bir toplumsal sorumluluk. Hep birlikte bu çalışmayı yapmalıyız. Gençlerimizi maddi ve manevi değerlerimizden uzaklaştıran, hatta düşman haline dönüştüren her türlü yaklaşımdan korumalıyız. Gençlerimizi zamanın ruhuna göre, değerlerimizi merkeze alarak yetiştirmeliyiz. Benim hayalim "Zaman bendedir ve mekân bana emanettir!" şuurunda bir gençliktir. Bu gençlik ise yerli ve milli, milletinden yana olan imanlı bir gençliktir. Genc-i Âlâ Gençlik Modeli ve belediyemizin tüm gençlik hizmetleri de yine aynı bu şuurla gençlerin hizmetine sunulmuştur. Genc-i Âlâ ile her alanda kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

“GENÇ KARDEŞLERİMLE BÜYÜK GURUR DUYUYORUM”

Genc-i Âla Modeli ile gençlerin eğitimden sanata, spordan teknolojiye bir çok alanda başarılar yakaladığını ifade eden Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Bugün burada yetenekli gençlerimizin, sinema alanında büyük bir emek ile çıkardıkları güzel işler, kendilerinin sanaryolarını yazıp, rol aldıkları, yönetmenliklerini üstlendikleri filmleri izledik. Gerçekten çok güzel iş çıkarmışlar. Genç kardeşlerimizn başarılı çalışmalarıyla büyük gurur duydum. Genç Sinema Okulu’muzda emeği geçen tüm eğitmenlerimize, gençlerimize ve ailelerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

Başiskele Genç Sinema Okulu Gala Gecesi programının sonunda Başkan M. Yasin Özlü, eğitmenlere çiçek takdim ederken, öğrenci kardeşlerini plaketle ödüllendirdi. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X