CHP'Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR "BU KOLTUKLAR HİÇBİRİMİZİN TAPULU MALI DEĞİL"

02 Eylül 2023 12:40
Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe kongresi bugün Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşiyor. Kongrede söz alan CHP Grup Başkan vekili Ali Mahir Başarır” Kocaeli’den gidecek kurultay üyeleri koşulsuz şekilde ön seçimi savunmalı. Bu kurultaydan sonra 1 milyon 350 bin üyenin seçildiği bir sistemi getirmeliyiz. 3 dönem 5 dönem 8 dönem milletvekilliği olmamalı. Bu benim daha 2. Dönemim. Ali Mahir Başarır iki dönem kuralı gelirse veda konuşmasını yapıp sizlerle sokakta çalışacak olması gereken bu”

 Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Kongresi bugün Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşiyor. Mevcut İlçe Başkanı Gökhan Darcan’ın aday olmadığı kongre 2 adaylı gerçekleşecek. Seçimde Cengiz Çakar ve Gökhan Ercan CHP İzmit İlçe Başkanlığı için yarışacak.

KAZANMALIYDIK

Kongrede söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır,  “Seçimden sonra içimizi acıtan çok olay oldu. Ama beni en çok üzen İstanbul’da tramvayda yaşanan olay Büyük ihtimalle sandıkta görev yaptıktan sonra evine giden kardeşimiz tramvayda AKP’lilerin oynayıp zıpalarken göz yaşı dökmesiydi. Ben onun gözünden akan her damla için üzülen Türkiye gönüllülerinden özür diliyorum. Evet kazanmalıydık, bu güzel ülkeyi bir beş yıl daha bu zalimlere teslim etmemeliydik ama olmadı. Sanki örgütler çalışmadı havası var hayır burada olan herkesin çok çalıştığını biliyorum ama karşımızda devletleşen bir parti vardı. Market kartları ile bakanları ile milyarlarca liralık örtülü ödenekten kullandıkları para ile. Bu şartlarda seçime girdik ama maalesef ki kaybettik ve en az bu ülkede üzülen kız kardeşimiz kadar üzüldük.

“ÇOK TARTIŞILIYORUZ”

Şimdi ne yapmalıyız ona bakalım, çok tartışılıyoruz ne yapsak yanlış anlaşılıyor, ne desek bir yere çekiliyor. Bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var evet muhalefetsiz bir ülkeyi Recep Tayyip Erdoğan özlüyor. Kaybettiysek bunun sebeplerini konuşacağız.  Ahmet bey ii adayı sağınıza solunuza alır mısınız dedi ‘Birini sağıma aldım diğerini daha soluma aldım dedim’ bunu konuşalım, laikliği konuşalım. Can Atalay’ı konuşalım. Merdan Yanardağı konuşalım, Barış Pehlivan’ı konuşalım. Ama bunu nasıl yapmamız gerektiğini ortaya koyalım arkadaşlar. Bizim söylemelerimiz net.

“İKİ DÖNEM KURALI GELİRSE VEDA EDİP SOKAKTA SİZLERLE ÇALIŞACAĞIM”

Kocaeli’den gidecek kurultay üyeleri koşulsuz şekilde ön seçimi savunmalı. Bu kurultaydan sonra 1 milyon 350 bin üyenin seçildiği bir sistemi getirmeliyiz. 3 dönem 5 dönem 8 dönem milletvekilliği olmamalı. Bu benim daha 2. Dönemim. Ali Mahir Başarır iki dönem kuralı gelirse veda konuşmasını yapıp sizlerle sokakta çalışacak olması gereken bu. Bu koltuklar hiçbirimizin tapulu malı değil, hepimiz emanetçiyiz. Biz bunları konuşalım isimler üzerinden gitmeyelim. O diyor ki ben bucuyum ,şucuyum hayır ben Mustafa Kemalciyim, devrimciyim, laikim ve bunlarla gurur duyuyorum.

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X