Emekliler dikkat: Banka promosyonları değişti!

19 Haziran 2023 09:13
Emekli maaşı zammı Temmuz 2023 döneminde enflasyon rakamları ve refah payıyla belirlenecek. Promosyon ücretleri ise şu anda güncellenmeye başladı. Ekonomist Muhammet Bayram'a göre, enflasyon rakamlarında ciddi bir düşüş eğilimi gözleniyor ve bundan sonra da enflasyonda düşüş devam edebilir. Bayram'a göre Haziran ayında enflasyon düşük çıkacak ve yüzde 16 seviyelerinde olacak.

Emekli maaşı zammı Temmuz 2023 döneminde enflasyon rakamları ve refah payıyla belirlenecek. Promosyon ücretleri ise şu anda güncellenmeye başladı. Ekonomist Muhammet Bayram'a göre, enflasyon rakamlarında ciddi bir düşüş eğilimi gözleniyor ve bundan sonra da enflasyonda düşüş devam edebilir. Bayram'a göre Haziran ayında enflasyon düşük çıkacak ve yüzde 16 seviyelerinde olacak.

Memurlara ise toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla birlikte yaklaşık yüzde 13'lük bir zam yapılması bekleniyor. Emeklilere yönelik ise en düşük emekli maaşı 7,500 TL'den 10,000 TL'ye yükseltilebilir. Promosyon tutarları da değişiyor ve şu anda emeklilere verilen promosyon ücretleri 7,500 TL ile 15,000 TL arasında değişiyor.

Emekliler ve EYT'liler, önceki promosyon anlaşmalarını iptal ederek yeni bir anlaşma yapabilirler. EYT'lilerin başvuruları SGK tarafından inceleniyor ve maaşları bağlanmayan EYT'liler için önden avans alma seçeneği bulunuyor. Banka promosyonu alırken dikkat edilmesi gereken husus, en yüksek promosyonu veren bankayla anlaşma yapmaktır.

 

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteÅŸ
Kocaeli Beyaz EÅŸya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X