Emekliye ara zam öncesi Cumhuriyet hediyesi geliyor: Tarih belli oldu, ilk kez olacak

01 Eylül 2023 13:50
Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak ara zammı merakla bekliyor. Emekliye ara zam öncesi Cumhuriyet hediyesi geliyor. Kulislerde dolaşan iddialara göre, emeklilere en az 5 bin TL verilecek. İlk kez olacak uygulama için tarih belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur, SGK  ve Bağ-Kur emeklilerine verdiği ara zam sinyalinin ardından gözler 1 Ekim'de açılacak Meclis'e çevrildi. Meclis'te gündeme gelecek ilk konuların arasında yer alan ara zam öncesi emekliye yeni müjde geliyor. İddialara göre ara zam bekleyen milyonlarca emekliye zam öncesi ikramiye verilecek.

EMEKLİYE ARA ZAM ÖNCESİ İKRAMİYE MÜJDESİ

Emekliler normal şartlarda Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye alıyor. İddialara göre emekliler ilk kez, iki bayramın dışında ikramiye alacak. TGRT Haber'de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Ankara Editörü Zeliha Bedir, Ankara kulislerine yansıyan ikramiye iddiası için dikkat çeken ayrıntıları paylaştı. Emeklileri sevindirecek müjdeli haber için tarih veren Bedir, ikramiyenin en az 5 bin TL olacağını kaydetti. 

MİLYONLARA CUMHURİYET HEDİYESİ

Zeliha Bedir, ek zam bekleyen tüm emeklilerle ilgili Ankara’da konuşulan detayları şöyle aktardı: “29 Ekim itibari ile tüm emeklilere Cumhuriyet hediyesi verilebilir. 5.000 lira gibi bir hediye düşünülüyor. 29 Ekim'e özel Cumhuriyet Bayramı hediyesi bir ara zam değil."

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Zeliha Bedir, aynı zamanda emekli aylıklarına yapılacak ara zam için kulislerde konuşulan rakamı da açıkladı. Bedir, "Emeklilerin 2024 yılı başında 7.500 TL olan emekli maaşı 10 bin TL veya üstü gibi bir rakam olabilir."

EMEKLİLER NE KADAR ZAM ALACAK?

Öte yandan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme çerçevesinde memur emeklilerinin alacağı zam oranı belli oldu. Toplu sözleşme çerçevesinde kamuda çalışan memurlarla aynı zam oranını alan memur emeklileri 2024 yılının ilk ayı için 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam alacak.

SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise Ocak ayında 6 aylık enflasyon farkı kadar maaşlarına zam yapılacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X