Erzurumlular iftar sofrasında buluştu

13 Nisan 2023 23:19
Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE) Kocaeli’yi ve Kocaeli’de yaşayan Erzurumluları iftar sofrasında buluşturdu.

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE)’in geleneksel iftar programını, bu yıl Kocaeli Kongre Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Programa AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İl Müftüsü Sinan Cihan, KOÜ Başhekimi Görkem Aksu, Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, AK Parti Kocaeli 1. sıra milletvekili adayı Sadettin Hülagü, MHP ikinci sıra milletvekili adayı Yudum Kaşıkçı, BBP Kocaeli 12. Sıra milletvekili adayı Fatma Banu Kayraldağ ve birçok davetli katıldı.

 

 

“BİZİM AMACIMIZ İLLAKİ BİR KURUMDA OLMAK DEĞİL”

Açılış konuşmasını yapan KEDFE Başkanı Tekin Dursun;” Bu mübarek ay içinde duaların kabul olduğu, sofraların paylaşıldığı bu ayda Mevlam yaptığımız hasanetlerimizi ve tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Bugün burada konuşmamamızı yaparken ülkemiz büyük bir fala et yaşadı. İçimiz kan ağlıyor. Deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Maraş’a Hatay’a gittik. Buradan Belediye Başkanımıza, AFAD ekiplerine ve orada görev yapmış herkese teşekkür ediyorum. Biz Kocaeli’nin sorununa da ortağız, sıkıntılarına da geleceğine de ortağız. Bizim amacımız illaki bir kurumda milletvekili, belediye başkanı olmak değil.

“BİZİM APRTİMİZ YOK”

Bizim görevimiz üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya hazırız. Hepimiz kendi kapımızın önün temiz tutalım. Vatanına milletine bayrağına sahip olalım. Nümüzde siyasi bir süreç var. Biz tüm partileri ziyaret ettik. Başkanlar ile istişare yaptık. Dadaların hakkını istedik. Yiğit ve mert dadaşların siyasi arenada görmeyi arzu ediyoruz. Ülkenin yararı için dürüst insanların olması gerek. Şu an aday olan hemşerilerimiz var. Çok kıymetli rektörümüze bu anlamada teşekkür ediyor yaptığı çalışmalardan gurur duyduğumuzu söylem istiyorum. Yine bir kardeşimiz MHP ikinci sıra adayı Yudum Kaşıkçı kardeşimiz. BBP’de yer alan kardeşimize de Allahtan başarılar niyaz ediyorum. Yolunuz açık olsun. Bizim siyasi partimiz yok. Vatanına milletine bayrağına sahip çıkan herkes bizim siyasi partinizdir. “dedi

“SİYASİ KONUŞMA YAPMAK İSTEMİYORUM”

Fatma Banu ;” Dadaşları bir araya getiren federasyon başkanımıza teşekkür ediyorum. BBP’de Milletvekili adayıyım. Başka bir şey söylememe gerek yok teşekkür ediyorum. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın siyasi bir konuşma yapmak istemiyorum.” Dedi.

“EV SAHİBİ OLARAK GÖRÜYORU KENDİMİ”

MHP Kocaeli Milletvekili adayı Yudum Kaşıkçı;” Burada yoğunluk olarak dadaşlar var ama bizim memleket programlarında şerefle konuk ettiğim sizler de hoş geldiniz. Ben bir dadaş kızı olarak kendimi ev sahibi olarak görüyorum. Tabi b programda bizleri bir araya getirdiğiniz için teşekkür ediyorum”

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ KOCAELİ”

AK Parti Kocaeli Milletvekili adayı Sadettin Hülagü;”İnsanlar doğdukları yerde değil doydukları yerde yaşarlar. Ben de evlenince burayı memleket olarak belirledim. Birinci önceliğimiz Kocaeli. Önümüzdeki günlerde yapılacak seçim Türkiye’nin belirlenme potası. Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine bu kutlu yürüyüşe safımızı tutmak için yanındayız. Burada bir nefer olarak çalışmak onurdur şereftir. Vatana millete hayrı olmayan kimsenin refahı olamaz. Bu duygularla dadaşların bu konuya çok hassas olduğunu biliyorum. Bu yolda karınca misali safımızın Kâbe olduğunu sizlerin başlarını eğdirmeyeceğimize sizlere söz veriyorum. Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız şehir hastanesine teşrif edecekler, hepinizi eksiksiz bekliyoruz. “ dedi.

 

 

 

 

“BİR KENTİN SİVİL TOPLUMU NE KADAR GÜÇLÜYSE O KADAR ŞANSLIDIR”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın;”Allah ağzımızın tadını bozmasın. Geçtiğimiz günlerde afet bölgesindeki kardeşlerimizle oradaki hayatı tekrar toparlamak için mücadele verdik. Dadaşlarda oradaydı. Kentimizin insanlarını yanımızda görmek alana gelmesi ve teşekkür ederek bize cesaret vermesi çok önemli bir güven kaynağıydı. Bir kent sivil toplumu ne kadar güçlüyse organizeyse o kadar şanslıdır. O kenti yönetmek o kadar kolaydır. “ dedi.

“BİZ KENARA ÇEKİLİYORUZ”

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker;” tutmuş olduğumuz orucu yapığımız ibadetleri Allah kabul etsin. Bu günlerin kıymetini bilmek lazım. Toplam 4 dönem Milletvekilliği yaptım. Bu süre içinde sizleri mahcup edece yanlış bir uygulamamız olmadı. Bu dönem müracaat etmedik. Bayrağı sadettin hocama teslime edeceğim. Öncelikle Kocaeli’mize daha sonra Ülkemize güzel hizmetler yapacak. Ben şimdiden saadettin Hocama, BBP’den aday olan arkadaşımıza MHP’den aday olan arkadaşımıza başarılar diliyorum. Biz kenara çekiliyoruz.  Federasyonumuza ve derneğimize teşekkür ediyorum hepinize iyi akşamlar diliyorum” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X