Ümit Özdağ "Bana emekli Albay gönderdi" diyerek paylaşmıştı Fotoğrafın Afganistan'da çekildiği ortaya çıktı

23 Ağustos 2023 17:15
Mülteci karşıtlığı ile bilinen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından sığınmacıları hedef alarak 'Emekli bir jandarma albayın bana ilettiği fotoğraf' notuyla paylaştığı fotoğrafın aslı başka çıktı. Özdağ, sığınmacıların olduğu karenin Türkiye'de çekildiğini iddia etti ancak fotoğrafın Afganistan'da çekildiği ortaya çıktı.

Sığınmacı karşıtı siyasetiyle bilinen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yaptığı paylaşımın gerçeği çok geçmeden ortaya çıktı. Özdağ, sosyal medya hesabından "Bana emekli Jandarma Albay gönderdi" diyerek paylaştığı fotoğrafın aslında Türkiye'de çekilmediği anlaşıldı.

Zafer Partisi lideri Özdağ fotoğrafın Türkiye'de çekildiğini iddia ederek paylaşımında şu ifadeleri kullandı

"Emekli bir jandarma albayın bana ilettiği fotoğrafı ve notu paylaşıyorum: ”Sırt çantaları yok… Yedek giysileri yok… Ellerinde bir şişe su yok… Aralarında şişman yok… Kadın, yaşlı, çoluk çocuk yok… Tamamı genç erkekler… 3 bin km öteden değil de 5 dakikalık yoldan gelmiş gibiler… Hiç birinde yorgunluk belirtisi yok… Asker nizamında yürüyorlar… Endişeli ya da üzgün değiller… Hepsi neşeli ve özgüvenli… Her şeye benziyorlar ama sığınmacıya asla! Nasıl bir plan kurdular çıkar kokusu ancak; Çok büyük bir ihanete uğradığımız çok açık.” Vatanımızı ve ailemizi savunacağız."

FOTOĞRAFIN AFGANİSTAN'DA ÇEKİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Özdağ'ın Türkiye'de çekildiği öne sürdüğü fotoğrafın Afganistan'da çekildiği ve iki yıl önce birçok internet haber sitelerinde paylaşıldığı ortaya çıktı. Özdağ'ın bu paylaşımının altına çok sayıda 'yalan paylaşım' yorumu geldi geldi ancak buna rağmen paylaşımını kaldırmadı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X