AK Parti'de başvurular sona erdi! Gözler temayül yoklamasına çevrildi!

23 Kasım 2023 01:12
AK Parti'de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları sona erdi. Başvuruların tamamlanmasının ardından 26 Kasım'da temayül yoklaması yapılacak. Teşkilatlar illerde en doğru adayı belirlemek için çalışacak.

AK Parti, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde en iyi adayı belirlemek için yoğun mesaide.

GÖZLER TEMAYÜL YOKLAMASINA ÇEVRİLDİ

Partide, aday adaylığı başvurularının sona ermesiyle gözler temayül yoklamasına çevrildi.26 Kasım Pazar günü Kocaeli Kongre Merkezinde aday adayları 12 ilçe belediye başkanılığı için temayül yoklamasına katılacak.

26 Kasım'da çevrimiçi yapılacak temayül yoklamasında 150 bin teşkilat mensubunun görüşleri dikkate alınacak. Partililere, "Mevcut başkan devam etsin mi? Kimi aday olarak görmek istersiniz?" diye sorulacak.

Yerel yönetimler başkanlığı illerde teşkilatların hazırladığı gözlem raporlarını da değerlendirmeye alacak. Geçmiş seçimlerde alınan oy oranları da mercek altında. Oyların dağılımına göre bölgelerde farklı kampanyalar yürütülecek.İl başkanları, il yönetim kurulları ve milletvekillerinin de doğru aday için fikri alınacak.

AK Parti Kocaeli'nde aday adaylığı için başvuran 70 ismi temayülde oy kullanacak teşkilat mensuplarının önüne çıkaracak ve tanıtım progrramı düzenleyecek.Temayül için oy isteyecek adaylar teşkilat mensuplarının huzurunda kendilerini anlatacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X