Gözlerin isimli filme 2 ödül

26 Aralık 2023 10:33
Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Arş. Gör. Korhan Topcu’nun ödüllü kısa filmi Gözlerin; Dicle’de üçüncülük, Bingöl’de ise birincilik ödülünün sahibi oldu.

Uluslararası alanda düzenlenen ve 108 ülkeden 1884 filmin başvurduğu 5. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali’nde En İyi Kısa Film Ödülü’nün sahibi Arş. Gör. Korhan Topcu’nun filmi Gözlerin oldu.
Film, Diyarbakır’da 18-20 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenen 1. Uluslararası Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali’nde ise Üçüncülük ödülüne layık görüldü. Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 428 filmin başvurduğu festivalde, Korhan Topcu’ya üçüncülük ödülünü Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özcan Demir takdim etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TRT 12 Punto destekleriyle gerçekleştirilen Gözlerin isimli kısa film, festival yolculuğunu yeni ödüllerle taçlandırmayı sürdürüyor. 2023 Kasım ayının ilk haftasında düzenlenen 2. Kocaeli Film Festivali’nden iki ödül kazanan film, finalist olduğu 7 festivalden de 4 ödülle dönme başarısını gösterdi.
Çekimleri Düzce’de gerçekleştirilen film; Kocaeli, Afyonkarahisar, İzmir, Ordu, Bingöl, İstanbul, Mardin ve Diyarbakır şehirlerinde düzenlenen film festivalleri aracılığıyla sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X