Halil Güngör Dokuzlar yarın resmen başvuruyor

14 Mart 2023 13:57
AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi iken milletvekilli aday adaylığı için istifa eden Halil Güngör Dokuzlar, yarın resmi başvurusunu yapacak

14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için partilerdeki aday adaylığı başvuruları başladı. Dün itibariyle resmi başvuruların kabul edildiği AK Parti’de aday adayı bolluğu yaşanıyor. Kocaeli’de geniş bir kesim tarafından tanınan ve 2018 yılından bu yana AK Parti’de siyaset yapan, sevilen isimlerden Halil Güngör Dokuzlar da milletvekili aday adaylığına başvuruyor. Mevcut il yönetiminde çevre, şehircilik ve kültürden sorumlu il başkan yardımcısı olan Halil Güngör Dokuzlar dün itibariyle görevinden istifa etti. Aile şirketi olan Dokuzlar Gıda’nın ortaklarından Halil Güngör Dokuzlar, uzun yıllardır siyasetin içerisinde olan bir isim. Halil Güngör Dokuzlar, yarın saat 17.00’de il binasında milletvekili aday adaylığına müracaatını yapacak. Aday adaylığı açıklamasına yoğun katılımın olması bekleniyor.

Halil Güngör Dokuzlar kimdir?
1974 yılında Rumeli göçmeni bir ailenin evladı olarak İzmit’te dünyaya geldi. İzmit İmam Hatip lisesini bitirdi. Ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde lisans, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi Programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aile şirketi olan Dokuzlar Gıda’nın ortağı. Uzun yıllar çeşitli Rumeli – Balkan ve iş alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında kurucu üye ve başkanlık görevlerinde bulundu. Siyasi hayatına Anavatan Partisi ile başladı. ANAP İl Gençlik Kolları Yöneticiliği yaptı. Fazilet Partisinde il yöneticiliği görevini yürüttü. 2018 yılından bu yana AK Parti’de siyaset yapıyor. İl yöneticiliği ve il başkan yardımcılığı yaptı. Halen Çevre, Şehircilik ve Kültürden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı. Aikido sporu ile ilgileniyor, 5.Dan Aikido antrenörü. Evli ve 4 çocuk babası.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X