HÜRRİYET'TEN KOMİK AVUNTU, ERDOĞAN İLE DEĞİL CHP İLE YARIŞIYOR

18 Mayıs 2023 15:52
Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de Erdoğan Kılıçdaroğlu’na fark attı. Fakat Hürriyet’in avuntusu ilçeler arasında Kılıçdaroğlu’na en yüksek oyu almak ve örgüt içinde en başarılı benim diyerek hava atmak oldu.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaklaşık 2,5 milyon fark attı.

KOCAELİ’DE DE ERDOĞAN FARKI

Cumhurbaşkanlığı’nda Erdoğan Kocaeli’de de yüzde 54.33 oranında oy alırken, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 38.67 oy alarak Erdoğan’ın çok gerisinde kaldı.

KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN’IN EN DÜŞÜK OYUNDAN BİLE DAHA AZ ALARAK BİRİNCİ OLDU(!)

Erdoğan’ın en çok oy aldığı ilçe yüzde 62.12 ile Kandıra olurken; en düşük ise yüzde 49.24’lük oranla İzmit oldu. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na en yüksek oy veren ilçe yüzde 43.57 ile İzmit olurken; en düşük oy aldığı ilçe ise yüzde 30 ile Kandıra oldu.


ERDOĞAN İLE DEĞİL KENDİLERİ İLE YARIŞIYORLAR

Seçim sonuçları muhalefette hayal kırıklığı yaşatırken İzmit Belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet hala örgüte caka satmakla meşgul. Türkiye’nin en kritik seçiminde bile aradaki buzları eritmek şöyle dursun kuşandıkça kuşanan Hürriyet, örgütten bağımsız hareket etmeye devam ediyor. Tek tesellisi ise Erdoğan’ın en düşük oy aldığı, yine de Kılıçdaroğlu’na fark attığı İzmit’te CHP içinde kazandığı başarı oldu. CHP’nin Kocaeli’ndeki kalesi İzmit’te dahi yaptığı çalışmalar ile Kılıçdaroğlu’nu kazandıramayan Başkan Hürriyet, Erdoğan’a karşı değil diğer ilçelerde CHP’ye karşı aldığı başarı ile övündü.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X