İki çocuğunu öldürüp 'cennete gönderdim' demişti

21 Mart 2024 15:28
Kocaeli'de iki çocuğunu öldürdükten sonra kendisini durduran polislere, "Çocuklarımı Cennet'e gönderdim" diyen babanın yargılanmasına başlandı. Sanığın çocuklarını boğarak öldürdükten sonra mektup yazdığı ortaya çıktı.

DehÅŸete düÅŸüren olay 23 Mart 2023 tarihinde Körfez ilçesinde meydana geldi. Gece saatlerinde bir vatandaşın sokakta ÅŸüpheli ÅŸekilde gezdiÄŸini gören polis ekipleri 45 yaşındaki Murat R.'yi durdurdu. Åžahsın, "Çocuklarımı cennete gönderdim" demesinden ÅŸüphelenen ekipler hemen evi kontrol etti. Murat R'nin annesinin evinde yapılan incelemede Beril YaÄŸmur (13) ve Yunus Emre R.(10) isimli kardeÅŸler ölü bulundu. Murat R. gözaltına alınırken, çocuklar ise morga kaldırıldı. Yapılan otopside çocukların boÄŸularak öldürüldüÄŸü tespit edildi. Gözaltına alınan Murat R. ruh ve sinir hastalıklarına sevk edildi. Burada 5 ay kalan zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
"Eşimin bana davranışları ve hakaretlerinden dolayı psikolojim bozuldu"
Olayla ilgili duruÅŸma Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülemeye baÅŸladı. DuruÅŸma salonunda taraf avukatları hazır bulunurken tutuklu sanık Murat R. ile müÅŸteki anne Merdiye R. SEGBÄ°S ile davaya katıldı. Mahkeme baÅŸkanının baÅŸka çocukların var mı? sorusuna sanık Murat R., "Yok diyorlar. Hatırlamadığım ÅŸeyden dolayı cezaevindeyim. EÅŸimle 14 yıldır evliyim. EvliliÄŸimizden beri eÅŸim bana kötü davranıyor. EÅŸimin bana davranışları ve hakaretlerinden dolayı psikolojim bozuldu. ErkekliÄŸime adamlığıma laflar söylüyordu. Evi geçindirmeye çalışmama raÄŸmen hakaretlerine devam etti" diye konuÅŸtu.
"Cezaevinde kuru ekmek yiyorum ama huzurum yerinde.
EÅŸiyle geçinemediklerini belirten tutuklu sanık Murat R., "EÅŸim, birkaç kez evlilik yaptığından dolayı anneme, 'Namussuz kadın', bana da 'Namussuzun çocuÄŸu' diyordu. Ev almak için uÄŸraşıyordum ancak dolandırıldım. O süreçte eÅŸimi memleketine gönderdim bir süre uzak kalırsak sorunlarımız düzelir diye düÅŸündüm ama düzelmedi. EÅŸimin hakaret ve isteklerinden yoruldum ve boÅŸanmak istedim. Çocuklarım için elimden geleni yaptım. EÅŸim bana, 'Çocukları sana göstermeyeceÄŸim' diyordu. Mahkeme kararı olacağı için bu sözleri umursamıyordum. Cezaevinde kuru ekmek yiyorum ama huzurum yerinde. Evlilikte hiç huzur bulamadım" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
"Çocuklarımı öldürdüÄŸümü hatırlamıyorum"
EÅŸinin çocuklarını kendisine karşı da doldurduÄŸunu belirten Murat R., "EÅŸim çocuklarımıza, 'Bu sizin babanız deÄŸil' diyordu. Bir süre sonra çocuklar da birkaç kez öyle demeye baÅŸladı. Olay günü çocuklara ayakkabı almak için evden çıktım. Çocuklar evde uyuyordu, daha sonra çay bahçesine gittiÄŸimi ve polisin yanlarına oturduÄŸumu hatırlıyorum. Polislerle konuÅŸtuÄŸumu, annemin evine gittiÄŸimizi, sonra cezaevine geldiÄŸimi hatırlıyorum. 5 ay ruh ve sinir hastalıklarında kaldım, sonra cezaevine geldim. Çocuklarımı öldürdüÄŸümü hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı.
Çocukları öldürdükten sonra not yazmış
Çocukları öldürdükten sonra sanığın yazdığı not da mahkeme salonunda okundu, "Melek evlatlarım benim. Bu dünyada sizden baÅŸka kimsem yok. Ben hem annesiz hem de babasız büyüdüm. Sizi asla kimselere mahcup ettirmem. Sizler meleksiniz. Artık sizi bu kötü dünyanın insanlarına emanet etmeyeceÄŸim. Ben sizin yerinize cehennemi bile göze alırım ama asla sizi almadan yaÅŸamam. Sizlere babasızlığın acı gününü yaÅŸatmam asla. Dolandırıldım, annenizle aramızda maddi olarak hep kavga vardı. Sizlerden ayrılmak benim için ölüm gibi geliyor. Sizler benim içimde birer melek olarak yaÅŸayacaksınız. Sizi seven babanız. Sizleri çok seviyorum, onun için sizleri Allah'a emanet ediyorum, varsın ben yanayım" notu dikkat çekti. Mahkeme baÅŸkanının notu hatırlayıp hatırlamadığını sorduÄŸunda sanık, "Çocukları uyuttuktan sonra bir ÅŸeyler yazmışımdır ama ne yazdığımı hatırlamıyorum" dedi.
"Murat, 'Çocukları uyuttum' diyor, çocukları boÄŸarak mı uyutmuÅŸ?"
Olaya iliÅŸkin dinlenen sanığın eÅŸi Merdiye R., "Ben ne kendisine ne de annesine hakaret etmedim. Murat sürekli bana hakaret ediyordu. Asıl ben dayanamadığım için kendisinden boÅŸanmak istedim. 14 yıldır bir gün bile oturup benimle sohbet etmedi. Bana, 'Köyden geldin, maÄŸaradan geldin, Suriye'den geldin, çingenesin' deyip hakaretler diyordu. Olay günü Murat çocuÄŸu berbere götüreceÄŸini ve alışveriÅŸ yapacağını söyledi. ÇocuÄŸu gelip aldı gitti. Kızımı ise kurs çıkışı alıp götürmüÅŸ. Çocukları boÄŸarak öldürmüÅŸ. 'Çocukları uyuttum' diyor, çocukları boÄŸarak mı uyutmuÅŸ? Sanık annesine çocukların fotoÄŸrafını çekip atmış, annesi bana haber vermedi. Haber verseydi belki yetiÅŸtirdim, çocuklarımı kurtarırdım, ÅŸikayetçiyim" diye konuÅŸtu.
"Gelinimden çocukların boÄŸulduÄŸunu öÄŸrendim"
Tanık olarak dinlenen sanığın annesi Yurda B., "Olay anında Antalya'daydım. Görgüye dayalı herhangi bilgim yoktur. Olayı gece saatlerinde telefonla öÄŸrendim. Saat 24.00-01.00 gibi beni gelinim aradı, Murat'ın nerede olduÄŸunu, evinin anahtarını ona verip vermediÄŸim sordu. Anahtarı Antalya'ya gelmeden Murat'a verdiÄŸimi söyledim. Zaman zaman anahtarımı gelinime ve oÄŸluma verirdim. Saat 2.00 gibi polisler beni aradı ve oÄŸlumu sahilde dengesiz hareketlerde bulunduÄŸunu, madde kullanıp kullanmadığını sordu, ben de kullanmadığını söyledim. Evime girmek için izin istediler ben de izin verdim. Daha sonra gelinimden çocukların boÄŸulduÄŸunu öÄŸrendim" diyerek gözyaşı döktü.
Cezai ehliyeti olup olmadığı tespit edilecek
Mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için ATK'ya gönderilmesine, tutukluluk halinin devamına ve duruÅŸmanın ertelenmesine karar verdi.

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteÅŸ
Kocaeli Beyaz EÅŸya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X