GÜNLÜK SİYASETE HEMEN DÖNMEMELİYİZ KAMPANYAYI DUYURDU,RAMAZANDAN ÖNCE AFET BÖLGESİNE ULAŞACAK

03 Mart 2023 11:27
Deprem bölgesinden kente dönen BBP Kocaeli İl Koordinatörü Metehan Küpçü bugün basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Küpçü, asgari 5 bin koli yardım toplayarak Ramazan’dan 5 gün önce afet bölgesine ulaştırmak üzere bir kampanya başlattıklarını duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan depremin ardından BBP Kocaeli İl Koordinatörü Metehan Küpçü Alperen Ocakları ile birlikte afet bölgelerinde önemli çalışmalara imza attı. Yaklaşık 20 gündür afet bölgesinde bulunarak depremzedelerin acısına ortak olan Küpçü, bugün Sekapark'ta bulunan Maide Restoran'da düzenlediği basın açılamasıyla çalışmalarını ve izlenimlerini anlattı. Toplantıda BBP Kocaeli İl Başkanı Kaan Şengil ve Kocaeli Alperen Ocakları Başkanı Cüneyt Ergin’de hazır bulundu.

“17 İNSANIMIZI CANLI OLARAK ÇIKARMAYI BAŞARDIK”

Kocaeli Alperen Ocakları Başkanı Cüneyt Ergin; “Deprem haberini aldığımız ilk andan itibaren harekete geçtik. 200 kişi ve 2 tır olarak bölgeye hareket ettik. Ciddi bir yardım topladık, bölgede enkaz çalışmalarına yardım ederek başladık. 17 insanımızı canlı olarak çıkarmayı başardık.100’ün üzerinde şehit kardeşimize ulaştık. 15 bin kişilik iki öğün çorba dağıttık. Bölgede 20 gün kalarak görevlerimizi yerine getirerek geri döndük.”

“PEK DÜŞÜNÜLMEYEN İHTİYAÇLARI KARŞILIYORUZ”

BBP Kocaeli İl Başkanı Kaan Şengil; “ Bu felakette depremin merkez üssüne ilk gidenlerden biriyiz. Allah’ın izni ile buradan 200’e yakın alperenimizle yola çıktık. Maraş’ın yukarı mahallelerinde gıdanın ulaşmadığı yerlerde çorba dağıtımına başladık. 30 kişinin üzerinde arama kurtarma ekibi ile enkaz çalışmalarında bulunduk. 137 mahallesine Maraş’ın erzak e insani yardım yolladık. Bunların harici köylerimizi gezdik, muhtarlara giden toplu yardımları ulaşmayan yerlerde bire bir dağıttık. Kurumlar arası koordinasyonu sağladık, yardımların doğru yere gitmesi konusunda. 5 adet şehit Muhsin Yazıcıoğlu çadır kenti kurduk. Oraların hala ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını buradan karşılıyoruz. Buraya döndükten sonra şehrimizdeki depremzedelerle kurumlar ile iş birliği halinde çalışmayı hedefledik, kurumları gezerek üzerimize düşeni soruyoruz. Pek düşünülmeyen ihtiyaçları karşılıyoruz, bunun dışındakileri devletimiz zaten karşılıyor. Biz Muhsin başkanın alperenleri olarak en önde olmayı görev bilen insanlarız, nerede ihtiyaç olursa Allah’ın izni ile orada olacağız. Hayata kolay alışmayalım istiyorum tekrar bunları yaşamamak için” dedi.

“GÜNDE 1000, 2000 HANEYE ULAŞTIK”

BBP Kocaeli İl Koordinatörü Metehan Küpçü“ Biz buradan gittiğimizde bir şaşkınlık vardı. Maraş’ta bir sıkıntı olursa diğer illerden yardım gelecek diye bir planlama vardı. Ama 10 ili kapsayan bir yıkım, yapacak bir şey yok. Millet olmadan devlet olabilir mi?. Bu sebeple ilk gittiğimizde bir boşluk vardı. Afet Koordinasyon merkezine gittik, 15 bin kişilik bir mobil mutfak ile. Girilmedik gönül sıkılmadık el bırakmadık. Kadrolar yerine oturdukça geri çekildik. Belediyemizin 7. Günde işlevsel hale gelmesi ile geri çekildik. Kaymakam bey bize sizin ekipleriniz çok güzel bir süre daha yardım almak istiyoruz dedi bize 2000 m2 alan bir depo tahsil edildi. Bu depo atıl halde idi burayı 40 kişinin kalabileceği bir yatakhane yaptık. İnegöl, Gaziosmanpaşa, Ümraniye ve 12 şubat belediyelerinden gelen belediyelerin yardımlarını toplamaya başladık. Bizler Alperenler olarak bu milletin kendisiyiz. İyi bir koordinasyon ile sahadan bize ulaşan ihtiyaç sahiplerine bire bir olmak üzere günde 1000, 2000 haneye ulaştık. Bizim gelmemizin asıl sebebi bize gönül veren vatandaşlar ile beraber yeni bir şeyler yapıp nasıl daha fazla faydamız oluru düşündük.

“NE ÇABUK UNUTTUK!”

Bu konu ile alakalı toplantılar yaptık, biz tabi bir şeyde gördük bizim arama kurtarma faaliyetlerinde hızlı organize olabileceğimizi fark ettik fakat yeterli mi? Yetersiz. Enkazda çalışırken tırnaklarınızı parçalasanız da yetersiz kalıyor demek ki arama kurtarma için ekipman lazım her an böyle bir şey başımıza geldiğinde hareket edebilecek durumda olmamız lazım. Bugün sadece bunu düşünmesi gereken biz değiliz. Bunu millet olarak düşünüp, hareket etmek zorundayız. Deprem felaketinde işgüzarların çalmak çırpmak uğuna insanların hayatını mahvedenleri ve işini iyi yapıp kimseye zarar vermeyen müteahhitleri gördük, kamu kurumlarımızın binalarına zarar gelemdi ama bireysel yapılanların mesela hayata gittim tablo çok ağır. Şehirde ayakta kalmış olarak gördüğünüz binaların dahil hepsi yıkılacak. Böyle olmamalı bu denetimlerin bundan sonraki süreçte hızlı bir şekilde yapılması gerekmektedir. Kentsel dönüşümü çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmemiz lazım. Bu milletin bir acıya dahil katlanabilecek durumu kalmamıştır. Bizim şu an güncel siyaseti değil de şehirlerimizi tekrardan nasıl güvenli hale getiririz bunu tartışıyor olmamız lazım. Ne çabuk unuttuk!Unutmamalıyız.

“KAMPANYA BAŞLATMAK İSTİYORUZ”

Bizler bölge halkının acılarına ortak olup biraz daha yaşamak zorundayız. Günlük siyasete hemen dönmememiz gerektiğini düşünüyorum. Buradan bir kampanyaya start vermek istiyoruz. Bir gıda kolisi ve temel ihtiyaç kolisi olmak üzere ramazan başlamadan 5 gün önce 100, 200 alperen kardeşlerimiz ile beraber koliler halinde hazırlayarak yüzde 25’ini kadın kollarımız bulunduğumuz ildeki ihtiyaç sahiplerine yüzde 75 BBP il başkanlığı ve Aleperen Ocakalrı il başkanlığı ile beraber Ramazandan 5 gün önce bölgeye inip en asgari 5 bin koli ile bölgeye inmek için kampanya startı vermiş bulunmaktayım. Yardım etmek isteyenler verdiğimiz numara ile bizlere ulaşabilirler “05320632334” dedi. “

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X