Kamuda Togg devri başlıyor

16 Ekim 2023 18:13
Kamuda yabancı marka araçların kullanımına son verilerek yerli otomobile geçiş yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tasarruf genelgesi haberi uygulamaya geçiyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamudaki araç alımlarında değişikliğe giderek, kamuda yerli otomobil olan Togg araçlarının tercih edileceği konusunda açıklama yaptı. Tasarruf tedbirleri dahilinde alınan yeni kararları ile ilgili açıklama yapan Mehmet Şimşek’ten kamuda kullanılacak araçlarda yeni sisteme geçiş yapılacağı konusunda açıklama geldi.

Bakan Şimşek, kamuda kullanılan araçlarda değişikliğe gidileceğine dikkat çekerek, bundan sonra kamuda yerli otomobil Togg tercih edileceğini dile getirdi. Bakan Mehmet Şimşek, alınan bu karar kapsamında, hem yerli otomobil üretimini desteklemesi hem de ülke ekonomisine katkı sağlanarak, tasarruf sağlanması amacıyla tasarlanan bir proje olduğunu ifade etti.
Şimşek, kamudaki araç alımlarında değişikliğe giderek, artık kamuda bulunan araçları arasında, Audi ve Mercedes gibi modelleri yer almayacağını, eldeki kamuya ait araçların da satılacağını ve yerine Togg araçlarının geleceği konusunda açıklama yaptı.

TOGG TERCİH EDİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tarafından açıklanan söz konusu karar, daha önceden eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanmıştı. Nebati, bu yılın başında yerli otomobil TOGG için kamu alım garantisi uygulanacağını açıklayarak kamuoyuna duyuru yaparak, 30 bin adet TOGG satın alınacağının bilgisini vermişti. Bu kapsamda da eski Hazine ve Maliye Bakanı Nebati aracılığıyla duyurulan proje, yeni Hazine ve Maliye Bakan Şimşek aracılığıyla hayata geçirilmesi planlanıyor.

TOGG DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLANACAK

Kamuda 115 binden fazla binek otomobil bulunurken, yeni alımlarla birlikte 10-15 yıl içerisinde Togg dönüşümü tamamlanacak.Geçtiğimiz aylardan bu yana seri üretim sürecinde olan Togg T10X, bakanlar tarafından kullanılmaya başlanmıştı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X