HALKIN İSYANINA RAĞMEN YAPILMAYA DEVAM EDİLİYOR! KANKO'DAN HADDEHANE AÇIKLAMASI

12 Temmuz 2023 15:55
CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko Kartepe’de 240 bin metrekare alanı kapsayan çelikhane ve haddehane projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

 14 Mayıs tarihinde CHP Kocaeli Milletvekili seçilen Muhip Kanko, meclis çalışmaları başlar başlamaz Kartepe’de yapılmak istenen haddehane projesini hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;” Kartepe turizmiyle tarımıyla hayvancılığıyla gelişmiş bir bölge. Fakat son zamanlarda gündeme taşıdığımız bir bölge vardı. Bu bölgede bir haddehane yapılmaya çalışılıyor. Haddehane tabi ki bütün ÇED raporlarına, halkın isyanına rağmen yine de yapılmaya devam ediliyor şu anda proje aşamasında ama yapılması için karar alınmış durumda.

"HASSAS OLMAYA DAVET EDİYORUM"

Burada bir haddehane yapıldığı zaman bu bölgede oldukça ağır metaller ortaya çıkacak. Buna bağlı olarak ağır metal yüklenmesi, çevre kirliliği olacak ve bitkisel ekolojiye etkisi olacak. Bu bölgedeki gelişmeler olumsuz etkilenecek, oluşacak sanayi alanını aşağı yukarı 5 km alanı etkilemesi beklendiği için olumsuz etki edecek. Çevre bakanlığına buradan bir kez daha ikazda bulunmak istiyorum. Bu bölge mera olan bir bölgedir bu projeden vazgeçilmelidir. Vazgeçildiği zaman çevreye, hayvana doğaya olan etkisi ortadan kalkacaktır herkesi bu konuda hassas olmaya, dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X