YILDIZLI’YA SORSANIZ MÜSLÜMANIM DER! Kelime-i Tevhid'e bile yabancı

02 Ocak 2024 11:13
Kelime-i Tevhid bayrağı ile hilafet sancağı ayrımını dahi bilmeyen sözde Müslüman Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, utanmadan saldırganı savunarak içindeki İslam düşmanlığını laiklik adı altında dışına vurdu.

Filistin'e destek yürüyüşünden elinde Kelime-i Tevhid bayrağıyla dönen İsmail Aydemir adlı vatandaş, "Siz Arap sevicisiniz" diyen bir şahısın yumruklu saldırısına uğradı. İstanbul Valisi Davut Gül, şahsın gözaltına alındığını paylaşırken, saldırganın tutuklandığı açıklandı. Gerçekleşen tutuklama sonrası CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, saldırıyı gerçekleştiren şahsı alakasız bir şekilde konuyu laiklik ile birbirine bağlayarak savundu.

 SALDIRGAN TUTUKLANDI

Laiklik adı altında İslam’a olan düşmanlıklarını ve hazımsızlıklarını saklama gereği bile duymayan kendini bilmezler, her geçen gün yeni bir saldırı ile karşımıza çıkıyor. Bunun en son örneğini yeni yılın ilk günü Milli İrade Platformu tarafından düzenlenen ‘Şehitlerimize rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet’ yürüyüşü sonrası gördük. Galata Köprüsü'nde Filistin'e destek yürüyüşünden elinde Kelime-i Tevhid bayrağıyla dönen İsmail Aydemir'e, karşıdan gelen bir şahıs "Siz Arap sevicisiniz" diyerek yumruk attı. Yumruklu saldırıda İsmail Aydemir’in yüzü kanlar içinde kalırken, kavgayı gören diğer vatandaşlar ikiliyi ayırmaya çalıştı. Polisin olay yerine gelmesiyle kavga son bulurken Aydemir, polis tarafından kontrol amacıyla Taksim İlkyardım Hastanesi’ne, daha sonra da ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Burada yapılan işlemlerin ardından saldırgan tutuklandı.

 

 SALDIRGANI SAVUNDU

Kelime-i Tevhid bayrağı ile hilafet sancağı ayrımını dahi bilmeyen Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, yaşanılan olayı hiç alakası olmayan bir konuyla bağdaştırarak hilafet çağrıları laik cumhuriyete başkaldırıdır ve anayasal düzene karşı gelmeyi ifade etmektedir şeklinde yorulmamdı.Yıldızlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “ Türkiye Cumhuriyeti Devletinde hilafet 3 Mart 1924'te kaldırılmıştır. Bu tarihten sonra yapılan tüm hilafet çağrıları laik cumhuriyete başkaldırıdır ve anayasal düzene karşı gelmeyi ifade etmektedir.  Devlete meydan okurcasına hilafet çağrısı yapanların değil de laik Türkiye Cumhuriyetini savunan gençlerimizin tutuklanması kabul edilemez.  Meydanlardan ve sosyal medya üzerinden hilafet çağrısı yaparak provokasyon yapan kişiler hakkında bir an evvel işlem yapılmasını bekliyoruz!”

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X