Kente neşe saçan en renkli konvoy

21 Ağustos 2023 11:00
41 Roman çift Başkan Büyükakın’ın kıydığı nikâhla dünya evine girdi. Roman gençler her zaman yanlarında olan Başkan Büyükakın’a, “Teşekkürler Tahir Baba” sözleriyle seslendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Romanlar Toplu Nikâh Töreni ile 41 Roman çift dünya evine girdi. Gelin ve damatlar için tören öncesinde kente adeta neşe saçan düğün konvoyu oluşturuldu. Klasik arabalara binen çiftler, Roman şarkılarının eşliğinde kenti dolaştı. Mutlulukları gözlerinden okunan çiftlerin nikâhını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın kıydı. Gençler, her zaman yanlarında olan Başkan Büyükakın’a, “Hep yanımızda oldunuz, bize babalık ettiniz. Allah sizden razı olsun. Teşekkürler Tahir Baba” sözleriyle seslendi.

 

DÜĞÜN GÜNÜ HAZIRLIKLARI

Büyükşehir Belediyesi, gelin ve damatları hayatlarının en güzel gününe hazırlanırken de yalnız bırakmadı. Kuaförde saçlarını yaptıran gelin ve damatlar daha sonra aileleriyle birlikte düğün yemeklerini yiyecekleri Vinsan’daki Lastik İş Sosyal Tesisleri’ne getirildi.

 

41 ROMAN ÇİFTTEN EN GÜZEL ‘EVET’

Yemek sonrasında ise gelin ve damatlar burada kendilerini bekleyen klasik araçlara binerek şehir turu attı. Kornaların eşlik ettiği şarkılarla şehir turu atan Roman düğün konvoyu kente neşe kattı. Yol kenarındaki vatandaşlar da Roman gençlerin mutlu gününü kutladı. Konvoy, 41 Roman çiftin toplu nikâhının kıyılacağı Seka Park Uçurtma Tepesi’nde son buldu.

 

NİKÂHI BAŞKAN BÜYÜKAKIN KIYDI

Heyecan ve mutlulukları her hallerinden belli olan gelin ve damatlar, toplu nikâhın kıyılacağı Seka Park Uçurtma Tepesi önüne kısa bir yürüyüşün ardından el ele geldi. Danslar ve şarkılarla renklenen neşeli yürüyüşe çiçekçi kızlar eşlik ederek, yol kenarındaki vatandaşlara çiçek dağıttı.

 

KIR DÜĞÜNLERİNİ ARATMAYAN NİKÂH ALANI

Çiftler daha sonra nikâhlarının kıyılacağı ve kendileri için kır düğünlerini aratmayacak şekilde süslenen alana gelerek, masalarına yerleşti. Kısa bir süre sonra da alana Başkan Büyükakın ile birlikte Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ekrem Karahan, AK Parti İzmit ilçe Başkanı Muharrem Tutuş, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Gölcük Belediye Bakanı Ali Yıldırım Sezer, Roman Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Romanlar Koordinatörü Erkan Aksoy ile Roman Derneklerinin temsilcileri geldi.

 

NİKAH ÖNCESİNDE KURAN-I KERİM TİLAVETİ OKUNDU

Toplu nikâh töreni, Kuran-ı Kerim Tilavetinin okunması ile başladı. Başkan Tahir Büyükakın da hayır duaları ve mutluluk dilekleriyle Ayşe Üzel ve Hamza Poyraz çiftinin nikâhını kıydı. Protokolün şahitliğinde gerçekleşen nikâh akdi vatandaşların alkışlarıyla karşılandı.

 

“ELLERİNİZ BU DÜNYADA DA AHİRETTE DE AYRILMASIN”

Nikâhları kıyılan çiftlere mutluluk dilekleriyle dolu bir konuşma gerçekleştiren Başkan Büyükakın, “Allah aranızdaki muhabbeti daim etsin. Hz. Adem ve Hz. Havva gibi, Peygamber efendimiz ve Hazreti Hatice Annemiz gibi, Hz. Ali ve Hz. Fatma gibi bir evliliğiniz olsun. Elleriniz bu dünyada da, ahirette de ayrılmasın. Devletine, milletine, bayrağına bağlı evlatlarınız” olsun dedi. Başkan konuşmasını nikâh cüzdanını Ayşe ve Hamza’ya birlikte takdim ederek tamamladı. Başkan nikâhını kıydığı Ayşe ve Hamza ile hatıra fotoğrafı da çektirerek, hediyelerini verdi. Diğer çiftlerin nikâhlarını ise Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ile Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü kıydı. Nikâh akitlerinin tamamlanmasıyla 41 çift ile birlikte toplu fotoğraf çektirildi ve hediyeleri verildi. 

 

ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN, TEŞEKKÜRLER TAHİR BABA

Dünya evine giren Roman çiftler, sevinçlerini Başkan Tahir Büyükakın ile paylaştı. Başkan Büyükakın’ın etrafında toplanan gençler, duygusal sözleriyle mutlu güne adeta damga vurdu. Başkan Büyükakın’ın eğitimden, sosyal hayattaki yaşama kadar her anlarında yanlarında olduğunu ifade eden gelin ve damatlar, “Siz hep bizim yanımızda oldunuz. Bugün de nikâhımızı kıydınız, bu güzel günü yaşamamıza vesile oldunuz. Bize babalık yaptınız. Allah sizden razı olsun. Teşekkürler Tahir Baba” dedi.

 

BÖYLE OLUR ROMANLARIN DÜĞÜNÜ

Roman Toplu Nikâh Töreni akşam gerçekleştirilen konserle taçlandı. DJ Yılmaz, Serkan Nişancı ve Ceylan Koynat en güzel şarkılarını dünya evine giren Roman çiftler için seslendirdi. Seka Park Uçurtma Tepesi önünde gerçekleşen konseri yeni evli çiftler, aileleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Eğlenceli ve renkli anlar, “Böyle olur Romanların düğünü” dedirtti.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X