Marmara'da 2 deprem: Kocaeli ve çok sayıda ilde hissedildi

04 Aralık 2023 11:09
Gelen son dakika haberine göre Marmara Denizi'nde; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova çevresinden de hissedilen iki deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AFAD'dan peş peşe açıklamalar geldi.

Marmara Denizi'nde ilk tahminlere göre 5,1 büyüklüğünde deprem oldu.

AFAD'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

AFAD'dan gelen son dakika haberine göre Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nin Mudanya açıklarında 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

3 DAKİKA SONRA YİNE SALLANDIK

5,1 büyüklüğündeki depremin üç dakika sonrasında yine Mudanya açıklarında 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

VAKA MEYDANA GELMEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "(Gemlik'teki deprem) Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli'deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır."

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Marmara Denizi #Gemlik Açıklarında  5,1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. " dedi.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN'DA AÇIKLAMA YAPTI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Merkez üssü Gemlik Körfezi olan ve şehrimizde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin.. " dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X