Bölgedeki vatandaşlara uyarı Malatya ve Adıyaman'da peş peşe depremler!

23 Kasım 2023 22:55
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

AFAD, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 17:46'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Depremin derinliği 6,99 olarak açıklandı.

BÄ°R SARSINTI DAHA KAYDEDÄ°LDÄ°

5,2'lik depremin ardından saat 17.49'da 4,7 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı daha kaydedildi.

ADIYAMAN'DA DA DEPREM MEYDANA GELDÄ°

AFAD, Adıyaman'ın Sincik ilçesinde saat 18:54'te 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

AFAD'DAN ÖNEMLİ UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), deprem bölgesinde 4,5 ve üzeri artçı depremlerin meydana gelmeye devam ettiği belirtilerek, ağır hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi, riskli binaların çevresinde bulunulmaması uyarısı yapıldı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede 4,5 ve üzeri artçı depremlerin meydana gelmeye devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Vatandaşlarımıza, bölgedeki ağır hasarlı yapılara kesinlikle girmemelerini, riskli binaların çevresinde bulunmamalarını ve resmi birimlerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatıyoruz." ifadesine yer verildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremde AFAD ve ilgili kurumlardan tüm ekiplerin saha taramalarıma başladığını belirterek, gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildirdi.

Yerlikaya sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteÅŸ
Kocaeli Beyaz EÅŸya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X