MİLLET İTTİFAKI VERİLERDEN MEMNUN DEĞİL!

14 Mayıs 2023 22:06
Türkiye’nin merakla beklediği seçimlerde oy sayımı başladı. Kocaeli’de Millet İttifakı İl Başkanları ise verilerden memnun olmadıklarını açıkladı.

 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde oy kullanma işlemleri tamamlandı. 81 ilde vatandaşlar sandıklara akın etti. Oy sayım işlemlerinin başlaması ile ise partilerde de heyecanlı bekleyiş dürüyor. Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur ve DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Semih Taşveren ise yaptıkları açıklamada verilerden memnun olmadıklarını dile getirdi.

 

Acur şu ifadelere yer verdi;”Öncelikle yapılan seçimlerin Kocaeli’ye ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ülke genelinde şu ana kadar olumsuz bir durum olmaması bizler için oldukça sevindirici.  Bizler burada ekibimizle seçim sonuçlarını ıslak imzalı veriler üzerinden işliyoruz. Anadolu Ajansı’na kesinlikle itimat etmiyoruz. Bize verilen seçim sonuçları gösteriyor ki Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’nin her yerinde önde. İlerleyen saatlerde bu zaten neticelenmiş olur. Şöyle bir problemimiz var ki Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önde olduğu bütün sandıklara AK Parti itiraz ediyor. Bu itiraz sebebiyle de sandıklar yeniden sayılıyor bu da sayım işlemini uzatıyor. İlerleyen saatlerde umarım bu aşılır.” dedi

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Semih Taşveren;"Seçime ilişkin değerlendirme yapan DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Semih Taşveren Anadolu Ajansı’nı hedef alarak “verileri çok yüksekten başlatıyor” dedi. Taşveren yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Biz seçimi büyük bir heyecanla takip ediyoruz. Sınırlı veriler ile elbette takip zor oluyor. Verilerin sağlıklı bir şekilde sisteme girilmesini istiyoruz.  Anadolu Ajansı birçok seçimde yaptığı gibi verileri çok yüksekten başlatıyor. Bizim ittifakımızın yüksek oy aldığı yerlerde sandıklara itirazlar yapılıyor. Şu ana kadar 25 milyona yakın oy belli değil. Saat 22:00 itibarıyla çok ciddi bir rakam bu geride kalan oy miktarı. Sabırla bütün teşkilatlarımızla seçimi genel merkezimizle koordineli takip ediyoruz. Biz inanıyoruz ki yine ilk turda bu iş bizim lehimize bitecektir.”

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X