Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye hesaplara geçecek! Ödeme tarihleri belli oldu

30 Kasım 2023 10:49
5 bin liralık Cumhuriyet ikramiyesinden yararlanamayan çiftçi, Bağ-Kur'lu esnaf ve çalışan emeklilere ödeme müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çalışan emekliye de ikramiye hakkı tanındı. Düzenleme Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Yaklaşık 4.7 milyon emekliye de ikramiye yolu açılırken ödeme tarihleri de merak konusu oldu. Peki, Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman verilecek? İşte ödemelerin hesaplara geçeceği tarih

4.7 milyon emekliye ikramiye yolu açıldı. Çalışmayan emekliye verilen Cumhuriyet ikramiyesinde milyonlarca emekli sesini duyurmayı başardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hem çiftçiler hem de çalışan emekliler de ikramiyeden yararlanabilecek.  

İKRAMİYELER 15 ARALIK'TAN ÖNCE YATACAK

Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödenmesine ilişkin önerge, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre, 4 milyon 689 bin emekliye 5000 liralık ikramiye 15 Aralık'tan önce yatacak. Böylece 15 milyon 120 bin emeklinin tamamına bir defaya mahsus 5000 liralık ödeme yapılmış olacak. Düzenlemenin maliyeti 75 milyar lirayı geçiyor.

MECLİS GENEL KURULU’NA GELMESİ BEKLENİYOR

Emekli olup çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası çalışan çalışmayan ayrımı yapılmadan bütün emeklilere bir kereye mahsus 5 bin lira ikramiye ödenmesine ilişkin düzenleme Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Komisyonda görüşülen 80 maddelik torba kanun teklifine ihdas edilen maddeyle kapsam dışı kalan 4.7 milyon emekliye de ikramiye yolu açıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba teklifin gelecek hafta Genel Kurul'da görüşülerek yasalaşması hedefleniyor.

Torba yasa teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından çalışan emeklilerin ikramiyeleri hesaplarına geçecek.

KURUM AYRIMI YAPILMADAN İKRAMİYE ÖDENDİ

Çalışmayan emeklilere söz verildiği gibi Kasım'ın 15'inden önce SSK'lı, Bağ-Kur'lu ve emekli sandığı ayırt etmeden dul ve yetimler dahil Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi yapıldı. Dul ve yetimler hisseleri oranında emekli ikramiyesi aldı.

60 MİLYAR TL'NİN ÜZERİNDE ÖDEME YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel olarak çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceğini açıklamıştı.

Talimat doğrultusunda çalışmalar tamamlandı. SGK, dul ve yetimler dahil 12,2 milyon emekliye 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ödeme yaptı.

SGK tarafından SSK'lılara 11-12-13 Kasım tarihlerinde, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'lulara ise 14 Kasım'da yaklaşık 60 milyar TL ödeme yaptı.

DUL VE YETİMLER DE ALDI

İkramiyeden dul ve yetimler de hisseleri oranında faydalandı. Yüzde 75 hissesi olan dul ve yetim aylığı alan vatandaşlara 3750 TL, yüzde 50 hissesi olanlara 2500 TL, yüzde 25 hissesi olanlara ise 1250 TL ödeme yapıldı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X