SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ GÖLCÜK’TE DUALARLA ANILDI

23 Aralık 2023 15:18
Gölcük Belediyesi, Sarıkamış Harekâtı’nın 109. yılı münasebetiyle; Kervansaray Kültür Yapısı’nda “Tarihin En Soğuk Günü” konulu söyleşi düzenledi.

Binlerce kahraman Türk askerinin şehit olduğu Sarıkamış Harekâtı’nın 109. yılı münasebetiyle; Gölcük Belediyesi tarafından Kervansaray Kültür Yapısı’nda, “Tarihin En Soğuk Günü” konulu söyleşi düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Oğuz Polatel ve gençlerin katılımıyla gerçekleşen söyleşide Sarıkamış şehitleri için dualar edildi.

 

ŞEHİTLERİ ANMAK İSTEYENLER SALONU DOLDURDU

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdikleri programa; Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Yavuz, MHP İlçe Başkanı Derya Çavdar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Aslan, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ

Birinci Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesi’nin en büyük kara harekâtı olan Sarıkamış Harekatı’nın konuşulduğu, zor şartlardaki büyük mücadelenin anlatıldığı ve şehitlerin yâd edildiği söyleşi; Bağdat Camisi İmamı Sayın Yasin Keserci’nin Kur’an tilaveti sonrasında edilen dualar ile başladı.

 

HAREKATIN ZORLU ŞARTLARI SAHNELENDİ

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Oğuz Polatel’in sunumu ile devam eden programda, Sarıkamış’ta verilen mücadeleyi anlatan belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Program sonunda ise kitap dağıtılan izleyicilere, helva ikram edildi.

 

VATAN VE MUKADDESAT UĞRUNA CANLARINI FEDA ETTİLER

Programda söz alarak tüm katılımcılara teşekkür eden Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Vatan ve mukaddesat uğruna canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X