Ülke genelinde iki gün sağlık hizmeti duracak

26 Temmuz 2023 15:12
Hekimler ve sağlıkçılar, toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacağı 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakma eylemi yapacak. Poliklinik hizmeti verilmeyecek ancak acil servisler iş bırakma eyleminden muaf tutulacak.

19 sendika ve 2 aile hekimliği federasyonu tarafından kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu’nu (SABİM) bünyesindeki sağlıkçılar, iki günlük iş bırakma eylemine hazırlanıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, gerek özlük hakları, gerek mali kayıplar nedeniyle eylemlilik sürecinin olduklarını anımsatarak "Bir takım iyileştirmeler yapıldı ama sabun köpüğü gibi zamlar günümüz ekonomik şartlarına dayanmadı" dedi.

Birgün gazetesinden Sibel Bahçetepe'nin haberine göre, açıklanan memur zammının oranlarının özellikle sağlık alanı çalışanlarının emek ve geçimini karşılamaktan çok uzak olduğunu belirten Mengücük, özetle şunları kaydetti:

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir de şunları söyledi:

“Vatandaşına kamuda hizmet veren hekimler, ebeler, hemşireler bir nevi ceza ile karşı karşıya kalarak aile sağlığı merkezleri tercih edilme anlamında cazibesini yitirdi. Sesimizi duyurmak için ve emeklerin karşılık bularak sistemin yaşaması için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X